Volledig scherm
© Belga/Photo News

Wie was voor u dé Belgische sportman van het afgelopen decennium?

SportHeel wat sportmannen kleurden voor ons land het afgelopen decennium. Maar wie sprong er voor u net dat tikkeltje meer uit? Een overzicht, en laat vooral uw stem horen in onderstaande poll. 

8 reacties

 • Dirk Verstraete

  1 jaar geleden
  Bekijk de medailleoogst bij het inline skaten van Swings. EK's 19 medailles waarvan 16 gouden en bij de WK's ook van dat en zelfs nog meer . Op WK's doen meer dan 50 landen mee. Dus een kleine sport is het alleen omdat Sporza er geen aandacht aan geeft.
 • jan sergooris

  1 jaar geleden
  De prestatie is toch het uurrecord.Dus Campenaerts.
 • Glenn Polfliet

  1 jaar geleden
  Wout van aert nogmaals
 • rik cappelle

  1 jaar geleden
  Delfine Persoon. Voila.
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  Stig Broeckx: De manier waarop die terugkeert uit uit een coma, Stig is een toonbeeld van wilskracht en positiviteit
 1. KOERS KORT. Roglic niet mee op trainingskamp met Jumbo-Visma - Wellens krijgt kans als ploegleider - Ronde van Algarve uitgesteld
  Wielrennen

  KOERS KORT. Roglic niet mee op trainings­kamp met Jum­bo-Vis­ma - Wellens krijgt kans als ploeglei­der - Ronde van Algarve uitgesteld

  We zullen nog wat langer moeten wachten vooraleer we de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Ronde van Algarve kennen. Onze landgenoot won de Portugese rittenkoers vorig seizoen. De editie van dit jaar wordt door de coronapandemie uitgesteld. Normaal is de Ronde van Algarve de uitgelezen voorbereidingskoers op de klassiekers, maar de wedstrijd valt nu weg op de kalender. Portugal is één van de zwaarst getroffen landen op dit moment in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt bekeken of de Ronde van Algarve in mei kan plaatsvinden.
 1. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"

 2. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"