Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © BELGAIMAGE en VTM Nieuws

Weyts verduidelijkt dat sportende groepen niet per se club moeten zijn: "Maar duid sowieso een verantwoordelijke aan”

SportVanaf maandag 18 mei mag een groep van twintig personen in de buitenlucht gaan sporten, áls één individu erop toeziet dat alle regels worden gevolgd. Dat vertelt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) aan VTM Nieuws. “Zorg ervoor dat één persoon verantwoordelijk is.” 

14 reacties

 • Veerle De Backer

  12 maanden geleden
  Dit kreeg ik als antwoord op mijn vraag of ik weer met een groepje mocht gaan wandelen. Ik heb een door sport-vlaanderen uitgegeven diploma 'initiator wandelen'. Geachte mevrouw, Dit zal spijtig genoeg niet toegelaten worden, daar u geen deel uitmaakt van een federatie en dus onder recreatieve activiteit zal vallen. Wel is het natuurlijk mogelijk om in het kader van uw fysieke activiteit steeds met dezelfde 2 personen te gaan wandelen: Met vriendelijke groeten, Anton Infolijn coronavirus
 • wilfried vanderhaegen

  12 maanden geleden
  als ge het voorwiel van uw koersfiets tegen het achterwiel van uw voorganger plaatst en ge zit alle twee op uw fiets hebt ge al ong 1m50 en tijdens het rijden is er toch nog een zekere afstand met uw voorganger dus ik zie het probleen niet?
 • Andrea Melis

  12 maanden geleden
  Wat een onzin in de fitnis moet je na gebruik je toestel zuivermaken(ontsmetten)dus snap het probleem niet...
 • PHILIPPE LEEMANS

  12 maanden geleden
  we hebben de politiekers laten doen, en het ganse land is naar de kloten, zelfs zover dat we Vlaams Belang nog zijn gaan zien als de reddingsboei
 • Timmie Smet

  12 maanden geleden
  Goed dat de virologen genoeg tegenwind krijgen van economen en politici.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"