Bingoal

Gesponsorde inhoud

Welke trainer staat ook volgend seizoen nog aan het roer?

BELGA

Het seizoen 2018-2019 zit er zo goed als op. Een winter waarin nog maar eens duidelijk werd hoe onzeker het trainersbestaan is. Het werd niet zo erg als een jaar geleden, toen er maar liefst vijftien oefenmeesters de deur uitvlogen. Maar toch, 9 van de 16 clubs namen afscheid van hun trainer. Lokeren spande daarbij de kroon. Maar hoe zit het nu voor deze zomer? Een poging tot overzicht van wie straks aan het roer van uw favoriete club staat. Zeker 6 van de 16 ploegen zijn er nog niet uit voor volgend seizoen. En vooral bij de ploegen uit Play-off 1 zijn er nog vraagtekens.

RC GENK – huidig trainer: Philippe Clément (45) – start 2019-2020: ?
Onlangs – helemaal terecht trouwens – verkozen tot coach van het jaar. Als het van de leider in Play off 1 afhangt, blijft Clément ook volgend seizoen aan boord. Alleen wordt zijn naam nu al gefluisterd bij concurrent Club Brugge. Clément kent het huis: hij speelde er tien jaar en werkte er reeds zes jaar als coach achter de schermen. Bij Genk durven ze daar voorlopig nog niet aan denken.

CLUB BRUGGE – huidig trainer: Ivan Leko (41) – start 2019-2020: ?
Leko stapt sowieso op bij Club Brugge. De naam van Philippe Clément cirkelt nu al door het Jan Breydelstadion. Maar ook de 47-jarige Deen Kasper Hjulmand, die ook in de belangstelling staat van Anderlecht en de Duitser Bernd Storck worden genoemd als potentiële opvolgers voor de Kroaat.

KAA GENT – huidig trainer: Jess Thorup (49) – start 2019-2020: ?
De Witte en Louwagie laten nog niet in hun kaarten kijken. Meer zelfs, onlangs stelden ze Thorup nog gerust, ook al lijkt de verloren bekerfinale tegen Mechelen de Deen te achtervolgen. Is een terugkeer van Hein Vanhaezebrouck in de maak? Of is dat idee ondertussen al begraven? Voer voor pronostieken!

KV KORTRIJK - huidig trainer: Yves Vanderhaeghe (49) – start 2019-2020: Yves Vanderhaeghe
De West-Vlaming heeft nog een contract tot 2021. Na zijn vertrek vier jaar geleden nam hij de draad weer op en dat vertaalde zich in een stevig puntentotaal sindsdien. Ook in Play-off 2 slaagt hij er overigens in zijn manschappen te motiveren.

STANDARD LUIK – huidig trainer: Michel Preud’homme (60) – start 2019-2020: Michel Preud’homme
Michel Preud’homme blijft Standard Luik, de club van zijn hart, trouw. Naast trainer is hij er overigens ook technisch directeur en ondervoorzitter.

MOESKROEN – huidige trainer: Bernd Storck (56) – start 2019-2020: ?
Storck had dit seizoen één opdracht: Moeskroen in de Jupiler Pro League houden en dat deed hij met brio. Bij de grensploeg blijven is echter geen optie. De Duitser zet sowieso een stap hogerop. Herta Berlijn werd genoemd, maar Storck ontkent. Bij Excelsior moeten ze in elk geval op zoek naar een vervanger.

ANTWERP FC - huidige trainer: László Bölöni (66) – start 2019-2010: László Bölöni
Bij The Great Old zijn ze tevreden over zijn werk. En vooral over de resultaten. De Roemeen ligt overigens nog een jaar onder contract. Als hij zelf geen bijzonder lucratief voorstel krijgt, zien we geen reden waarom hij ook volgend seizoen de Antwerpenaren niet verder zou coachen.

SINT-TRUIDEN – huidige trainer: Marc Brys (56) – start 2019-2020: Marc Brys
Helemaal zeker is dat nog niet, maar Marc Brys en STVV, dat lijkt een prima match. De ploeg miste maar net Play-off 1, dus hebben ze daar op Stayen geen reden om aan de capaciteiten van de Antwerpenaar te twijfelen.

RSC ANDERLECHT – huidige trainer: Karim BELHOCINE (41) – start 2019-2020: ?
Hoe goed Karim Belhocine ook ligt in de huidige spelersgroep, hij is en blijft interimcoach. Martin Jol en Kasper Hjulmand zijn namen die opduiken als vervanger, maar naar verluidt kan het ook zomaar een Belgische trainer worden die deze zomer de honneurs waarneemt. “Als hij maar over het Anderlecht-DNA beschikt”, aldus Michael Verschueren. Lees: de ploeg wil opnieuw aanvallend en verzorgd voetballen. Dat klinkt eigenlijk geknipt voor een type als Gert Verheyen, die bovendien ook het huis kent. Bij de bookmakers kan in ieder geval elke ingezette euro op Verheyen momenteel 30 € worden.

RSC CHARLEROI – huidige trainer: Felice Mazzu (53) – start 2019-2020: ?
Samen met Francky Dury, Ivan Leko en László Bölöni één van het kwartet trainers dat het ‘kerkhof’ van seizoen 2017-2018 overleefde. Mazzu is al jaren het uithangbord van de Zebra’s, maar terzelfdertijd wordt hij altijd wel aan een of andere concurrent gelinkt. Is ook ambitieus. Misschien is het wel tijd voor een Belgische topclub en moet Mehdi Bayat na zes jaar alsnog op zoek naar een vervanger?

SV ZULTE-WAREGEM – huidige trainer: Francky Dury (61) – start 2019-2020: Francky Dury
Wie Zulte-Waregem zegt, zegt Francky Dury. Geen enkele coach in de hogere regionen van het Belgische voetbal moet zich zo weinig zorgen maken als het een keertje wat slechter gaat. Dat werd de voorbije winter bevestigd. Francky Dury krijg je zelfs op de moeilijkste hindernis aan de Gaverbeek niet uit het zadel. Wedden op een ontslag van de West-Vlaming, dat zou zowat dé gok van de 21ste eeuw zijn.

KAS EUPEN – huidige trainer: Claude Makélélé (46) – start 2019-2020: Claude Makélélé
De Franse topper van weleer heeft nog een overeenkomst in de Oostkantons tot 2020. Staat niet ter discussie bij Eupen.

WAASLAND-BEVEREN – huidige trainer: Adnan Custovic (41) – start 2019-2020: Adnan Custovic
Nog vóór de start van Play-off 2 werd de optie in zijn contract gelicht. Op de Freethiel zijn ze best tevreden van het werk dat hij leverde. Custovic kan met een gerust gemoed richting de zomer toewerken.

KSC LOKEREN – huidige trainer: Glenn De Boeck (47) – start 2019-2020: Glenn De Boeck
Ondanks de degradatie willen ze bij Lokeren verder met De Boeck. Er werd al even een mondeling akkoord bereikt. Het is alleen nog wachten op de officialisatie.

KV OOSTENDE – huidige trainer: Franky Van der Elst (58) – start 2019-2020: Kare Ingebrigtsen
Gert Verheyen stapte zelf op. Ook Hugo Broos besloot er de stekker uit te trekken, waarna Franky Van der Elst tijdelijk het roer overnam. Maar met de ambitieuze Noor Kare Ingebrigtsen werd al een nieuwe T1 aangetrokken. De Scandinavische coach werd weggeplukt bij Rosenborg.

CERCLE BRUGGE – huidige trainer: José Jeunechamps (52) – start 2019-2020: ?
Jeunechamps nam over van Laurent Guyot, die het gelag betaalde voor de slappe prestaties van de Vereniging. Maar Jeunechamps is een interimcoach. Hij mag straks blijven als T2, maar Cercle gaat wel op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. En daarin zal ook AS Monaco zijn zegje hebben. Bij de bookmakers staat zelfs ene José Mourinho genoteerd, maar of je zo van uw 1 euro 200 kan maken, lijkt ons onwaarschijnlijk …

KV MECHELEN – huidige trainer: Wouter Vrancken (40) – start 2019-2020: Wouter Vrancken
Wouter Vrancken schonk Malinwa de Belgische beker én de titel die een terugkeer naar de Jupiler League oplevert. Niemand die eraan twijfelt dat Vrancken ook volgend seizoen Achter de Kazerne aan het sportieve roer blijft staan.

Wil je de evolutie rond de trainers op de voet volgen? Of denk je beter te kunnen voorspellen wie de trainers worden van de clubs in de Jupiler Pro League? Waag je kans bij Bingoal!
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • WILFRIED DE WILDE

    Philippe Clement is onterecht verkozen tot coach van het jaar. Met een dergelijk potentieel aan spelers kon zelfs Goedele Liekens kampioen spelen. Wie dat terecht vond is een echt kalf.