3x3 Lions op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
3x3 Lions op de Olympische Spelen. © Photo News

“We maakten het in 2021 waar op het terrein”: 3x3 Lions reageren op vermeende fraude om aan Olympische Spelen te kunnen deelnemen

Olympische SpelenTeam Antwerp, dat de vier internationals van het 3x3 basketbal afleverde voor Tokio 2020, heeft gereageerd op de berichten dat er fictieve toernooien werden georganiseerd om te kunnen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen, waar de Lions 3x3 verrassend vierde werden. Dat berichtte De Standaard eerder vandaag. “We hebben geen commentaar. Dat zou afbreuk doen aan het harde werk en de vele opofferingen die we maandenlang hebben geleverd.” Basketball Belgium is alvast een onderzoek gestart. 

97 reacties

 • Philippe De Naeyer

  2 maanden geleden
  Hadden ze hun plaats op de Olympische spelen? In mijn ogen wel ja als je 4de wordt. Maar het zegt veel over de mens als je op zulke wijze uw plaats afdwingt. Doen ze dit ook in hun beroepsleven? Als notaris kan dat tellen…
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Goed genoeg presteren om er te kunnen staan is nog iets anders dan op een correcte manier zorgen dat je gekwalificeerd wordt.
 • lieve rigo

  2 maanden geleden
  België ( lees Vlaanderen )op zijn best, " kop boven het maaiveld uitsteken gegarandeerd dat je hem kwijt bent"
 • Phil Duncan

  2 maanden geleden
  Zegt ook veel over de controle op dergelijke kwalificaties , bond controleert dus niet , Olympisch comité niet . En voor hetzelfde geld hebben ze wel gelijk. Een persoon die wat zegt en hier zijn we de eersten om eigen volk neer te sabelen .
 • Ruben VERHEYEN

  2 maanden geleden
  En dan te weten dat mr celis kandidaat notaris is bij een van de grootste notariskantoren van belgie...
 1. Nog een medaille erbij: Lotte Kopecky pakt omnium-zilver op het WK baanwielrennen in Roubaix
  Play
  Baanwielrennen
  2

  Nog een medaille erbij: Lotte Kopecky pakt omnium-zil­ver op het WK baanwiel­ren­nen in Roubaix

  Lotte Kopecky heeft de Belgische delegatie op het WK baanwielrennen in Roubaix vrijdag een vierde zilveren medaille bezorgd. Onze landgenote werd in Noord-Frankrijk met 119 punten tweede in het omnium. Het goud was voor de Britse Katie Archibald (137 ptn). De Italiaanse Elisa Balsamo, die eind september wereldkampioene op de weg werd in Leuven, pakte brons met 116 punten.
 2. Nét geen wereldtitel voor afscheidnemende De Ketele: hij pakt zilver in puntenkoers na ultraspannend duel met Fransman Thomas
  Baanwielrennen
  1

  Nét geen wereldti­tel voor afscheidne­men­de De Ketele: hij pakt zilver in punten­koers na ultraspan­nend duel met Fransman Thomas

  Kenny De Ketele (36) heeft op zijn laatste WK een knappe zilveren medaille gepakt in de puntenkoers. Op de derde dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix was onze landgenoot lange tijd op weg naar het goud, maar na een ultraspannende koers ging de Fransman Benjamin Thomas er in het slot nog over. Voor De Ketele is het zijn laatste groot kampioenschap.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Al ruim een kwarteeuw Maaseik (15) of Roeselare (11) kampioen, maar daar komt VHL: “Tuerlinckx naar Leuven? Dat zal nooit lukken...”
  Nieuwe volleybalcompetitie

  Al ruim een kwarteeuw Maaseik (15) of Roeselare (11) kampioen, maar daar komt VHL: “Tuerlinckx naar Leuven? Dat zal nooit lukken...”

  Vanavond start de nieuwe volleybalcompetitie met het vooruitgeschoven duel Gent - Menen. In het weekend volgen de anderen. De ongenaakbare top twee Maaseik (15 titels) en Roeselare (11) bewaken nu al 27 jaar hun dominantie. Maar... de nivellering bij de ‘uitdagers’ oogde nooit zo dreigend. Aalst komt weer sterk opzetten, Menen drukt door, Achel rukt op, maar dé spraakmakendste ‘move’ deed VH Leuven met de transfer van Hendrik Tuerlinckx (33), jaren het boegbeeld van meervoudig kampioen Roeselare.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Lukaku mist zeker duels tegen Norwich en Southampton: “Daarna zien we wel”
  Buitenlands voetbal
  4

  Lukaku mist zeker duels tegen Norwich en Southamp­ton: “Daarna zien we wel”

  Chelsea blijft mist spuien rond de enkelblessure van Romelu Lukaku. De medische staf gaat voorlopig louter uit van een onbeschikbaarheid van minstens 2 tot 3 weken en zo mist de spits al zeker de thuisduels tegen Norwich (zaterdag om 13u30) en Southampton, match dinsdag in de achtste finale van de League Cup. “Daarna zien we wel”, sprak Thomas Tuchel vandaag. “Net als Timo Werner wordt Lukaku intens behandeld.” Voor ‘Big Rom’ wordt het ‘touch and go’ voor de interlandperiode, half november.