Megan Rapinoe
Volledig scherm
Megan Rapinoe © AP

“Walgelijk, gemeen”: sporticonen Hamilton, Biles en Rapinoe reageren op schrappen abortusrecht, vrouwenpeloton knielt uit protest

SportHet besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijke recht van vrouwen op abortus te schrappen, is slecht gevallen bij een flink aantal atleten. Onder meer Lewis Hamilton, Simone Biles, Lebron James en Megan Rapinoe lieten al van zich horen.

17 reacties

 • Rik De Hondt

  1 maand geleden
  De anti-arbotusspeeches zijn hier vooral weer van mannen, laat dit debat aan vrouwen over, hier hebben wij als man totaal niks in te zeggen, dat zou al een mooi begin zijn
 • johanneke li

  1 maand geleden
  daarvoor zou ik nu wel knielen! een vrouw moet over haar eigen lichaam kunnen beslissen! mits een goed gesprek met de vrouw om alles goed te overwegen of ze wel zeker is van haar beslissing, maar daarna moet haar keuze primeren! daarbij een ongewenst kind zal geen goede thuis vinden en daar is ook niemand mee gebaat want zo'n kinderen zullen veel vlugger ontsporen in de maatschappij wat dan weer nog miserie veroorzaakt!
 • john de Pauw

  2 maanden geleden
  Luc De Barts: ik onderschrijf uw mening volledig.
 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  Niets met religie te maken?? Waarom is het Vaticaan dan wel zo uitbundig denk je? Wat hebben bisschoppen met voortplanting te maken?
 • alezi molo

  2 maanden geleden
  Verboden of toegelaten gaan de abortussen blijven gebeuren, dan beter in goed omstandigheden denken jullie niet? Grappig dat het hier alleen mannen zijn die deze beslissing toejuichen.
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.