Voorzitter Bergen vraagt het faillissement aan

Voorzitter Domenico Leone naast de voormalige premier Elio Di Rupo.
BELGA Voorzitter Domenico Leone naast de voormalige premier Elio Di Rupo.
De voorzitter van tweedeklasser Bergen heeft vandaag via een officieel statement op de clubwebsite het faillissement aangevraagd. "De club heeft ondanks de sanering van de afgelopen maanden meer uitgaven dan inkomsten", aldus Domenico Leone die zich al richtte tot de rechtbank van koophandel in Bergen.

Domenico Leone houdt er na iets meer dan veertien jaar voorzitterschap nu mee op. "Ik voel mij emotioneel verbonden met de club, maar tijdens mijn voorzitterschap heb ik ook veel moeten investeren om de eerste ploeg en de jeugdopleiding (met 270 jongeren) boven water te houden. In november heb ik beslist om die tekorten niet meer bij te passen", steekt Leone van wal.

Zoektocht naar sponsors
"In tweede klasse werden we dit seizoen geconfronteerd met een daling van de inkomsten: de recettes zakten en heel wat sponsorcontracten werden niet meer verlengd. De zoektocht naar nieuwe sponsors leverde weinig op. Ik wil wel iedereen bedanken voor de hulp, vooral het personeel van de club."

Overnemer
"Ik hoop dat er een overnemer gevonden wordt zodat de activiteiten van de club voortgezet kunnen worden, het profstatuut behouden kan blijven en dat er op termijn gepromoveerd kan worden naar eerste klasse"

Bergen staat na 26 speeldagen met 43 punten op de zevende plaats in tweede klasse en is zo goed als kansloos om dit seizoen nog de promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen. Afgelopen weekend haalden ze het in eigen huis met 4-0 van Virton.

"Iedereen is ontgoocheld"
Na die knappe zege kregen de spelers uitzonderlijk twee vakantiedagen. Woensdag bij hun terugkeer op de club worden ze dus officieel op de hoogte gesteld van het faillissement. Het administratief personeel en de leden van de technische staff werden vanochtend ingelicht, zo bevestigde Bergen-woordvoerder Gilles Barbera aan persagentschap Belga. "Iedereen is ontgoocheld, maar van paniek is er geen sprake. We willen de curator de kans geven om één of meerdere overnemers te vinden", aldus Barbera. Clubmanager Pierre François is al enkele weken op zoek naar een eventuele overnemer.

Ik hoop dat er een overnemer gevonden wordt zodat de activiteiten van de club voortgezet kunnen worden, het profstatuut behouden kan blijven en dat er op termijn gepromoveerd kan worden naar eerste klasse

Domenico Leone

Iedereen is ontgoocheld, maar van paniek is er geen sprake

Woordvoerder Gilles Barbera