PN
Volledig scherm
© PN

Vooral de topclubs zullen het voelen: zoveel zou nieuwe RSZ-regel Anderlecht, Club Brugge en co kúnnen kosten

RSZ30 miljoen euro aan RSZ-bijdragen. Dat is het bedrag dat Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke hoopt op te halen bij topsporters. Aangezien de focus bijna integraal op het voetbal ligt, deden we een denkoefening over hoe de schade er zou kunnen uitzien voor de clubs in 1A. Er is één zekerheid: vooral de topclubs zullen het voelen.

52 reacties

 • Linda D'Haese

  1 week geleden
  En nog gaan ze maar een peulschil betalen tegen over werkende mensen die geen achter poortjes kunnen gebruiken
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Dat voordeel is dus ook nog eens concurrentievervalsing. En dergelijke subsidies - ook al is het in de vorm van een voordeel op sz bijdragen - zijn volgens de EU toch verboden.
 • Edwin Segers

  1 week geleden
  Dus de voetballers en renners en clubs moeten voortaan sociale bijdragen betalen. Gaat pijn doen om nog iets te kunnen betekenen op sportgebied in Europa en in de wereld. En wanneer gaan de ministers en alle politiekers en hun partijen sociale bijdragen betalen? En die verkapte maandelijkse onkostenvergoeding ... hoe zit het daarmee beste politiekers. Ga daar een keer in gaan snoeien en dezelfde maatstaven hanteren zoals bij de werknemers ... en jullie vinden gegarandeerd miljoenen Euro's !!
 • Eric Bex

  1 week geleden
  Dan kunnen ze eindelijk eens werk gaan maken van fatsoenlijke wettelijke pensioenen in België i.p.v. massa's sociale bijdragen te innen voor wat eigenlijk?
 • Marcus Camps

  1 week geleden
  Dat de spelers buiten schot blijven is uiteraard totaal onzin. Dat spelers een netto loon in hun contract hebben is helemaal niet wettelijk, maar slechts een momentopname bij het afsluiten van het contract. De wet is daar duidelijk in, er zijn belastingen voor de werkgever en er zijn belastingen voor de werknemer. Al de rest is flauwe kul, en daar gaat geen enkele arbeidsrechtbank in meegaan.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Zó zwaar takelde Ben Saddik de koning van het kickboksen toe: hilariteit wanneer gsm gehavend gezicht niet herkent
  Play
  Kickboksen
  11

  Zó zwaar takelde Ben Saddik de koning van het kickboksen toe: hilariteit wanneer gsm gehavend gezicht niet herkent

  Rico Verhoeven verlengde zijn wereldtitel kickboksen bij de zwaargewichten, maar moest daar zeer diep voor gaan. De Antwerpenaar Jamal Ben Saddik bracht hem stevig aan het wankelen, zo viel van Verhoevens gezicht af te lezen. Zijn linkerzijde was flink toegetakeld. Na één rake slag van Ben Saddik liep de Nederlander een grote wonde onder het oog op. Datzelfde blauwe oog zwol nadien helemaal op: Verhoeven zag er nog amper door.