PN
Volledig scherm
© PN

Vooral de topclubs zullen het voelen: zoveel zou nieuwe RSZ-regel Anderlecht, Club Brugge en co kúnnen kosten

RSZ30 miljoen euro aan RSZ-bijdragen. Dat is het bedrag dat Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke hoopt op te halen bij topsporters. Aangezien de focus bijna integraal op het voetbal ligt, deden we een denkoefening over hoe de schade er zou kunnen uitzien voor de clubs in 1A. Er is één zekerheid: vooral de topclubs zullen het voelen.

52 reacties

 • Linda D'Haese

  2 jaar geleden
  En nog gaan ze maar een peulschil betalen tegen over werkende mensen die geen achter poortjes kunnen gebruiken
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Dat voordeel is dus ook nog eens concurrentievervalsing. En dergelijke subsidies - ook al is het in de vorm van een voordeel op sz bijdragen - zijn volgens de EU toch verboden.
 • Edwin Segers

  2 jaar geleden
  Dus de voetballers en renners en clubs moeten voortaan sociale bijdragen betalen. Gaat pijn doen om nog iets te kunnen betekenen op sportgebied in Europa en in de wereld. En wanneer gaan de ministers en alle politiekers en hun partijen sociale bijdragen betalen? En die verkapte maandelijkse onkostenvergoeding ... hoe zit het daarmee beste politiekers. Ga daar een keer in gaan snoeien en dezelfde maatstaven hanteren zoals bij de werknemers ... en jullie vinden gegarandeerd miljoenen Euro's !!
 • Eric Bex

  2 jaar geleden
  Dan kunnen ze eindelijk eens werk gaan maken van fatsoenlijke wettelijke pensioenen in België i.p.v. massa's sociale bijdragen te innen voor wat eigenlijk?
 • Marcus Camps

  2 jaar geleden
  Dat de spelers buiten schot blijven is uiteraard totaal onzin. Dat spelers een netto loon in hun contract hebben is helemaal niet wettelijk, maar slechts een momentopname bij het afsluiten van het contract. De wet is daar duidelijk in, er zijn belastingen voor de werkgever en er zijn belastingen voor de werknemer. Al de rest is flauwe kul, en daar gaat geen enkele arbeidsrechtbank in meegaan.