Voor tweede jaar op rij geen Memorial Van Steenbergen

Het podium van de Memorial Van Steenbergen in 2012, met centraal winnaar Theo Bos.
BELGA Het podium van de Memorial Van Steenbergen in 2012, met centraal winnaar Theo Bos.
Er komt ook dit jaar geen Memorial Rik Van Steenbergen. Die wedstrijd (categorie 1.1) was normaliter gepland voor woensdag 3 september, maar zal niet doorgaan. Ook de editie van 2013 werd reeds afgelast.

"Ook dit jaar is de reden dat we het nodige budget niet rondkrijgen. Daarom namen wij met het bestuur nu reeds de beslissing de zaak af te fluiten", stelt woordvoerder Luc Van Limbergen. "Of dit geen overhaaste beslissing is omdat de wedstrijd pas op 3 september verreden wordt? Neen. Het gaat immers niet over kleine bedragen die wij te kort komen. De basis voor een degelijke organisatie ontbrak en wij willen geen risico's nemen."

Het einde?
"De kans is zeer groot dat dit nu het einde van de Memorial Van Rik Steenbergen is, tenzij er nu toch enkele sponsors opstaan die hun schouders onder ons project willen zetten. Maar dat zal dan wel voor het jaar 2015 moeten gebeuren. De Memorial Rik Van Steenbergen is een koers met traditie en het zou jammer zijn mocht deze verdwijnen. Wij willen echter geen enkel financieel risico nemen, dus restte ons maar één ding en dat was voor het tweede jaar op rij de zaak af te gelasten."

De laatste winnaar in Aartselaar, waar traditioneel de eindmeet getrokken ligt, was de Nederlander Theo Bos in 2012. De laatste Belgische zege dateert van 2010 met Michael Van Staeyen.