Zweed Källström stopt na het EK

Kim Källström (midden).
AP Kim Källström (midden).
Kim Källström hangt zijn schoenen na het EK in Frankrijk aan de haak. Dat maakte de 33-jarige middenvelder vandaag bekend. Eerder meldden Zweedse kranten dat ook vedette Zlatan Ibrahimovic er na het EK mee ophoudt.

"Het is de juiste beslissing", verklaarde Källström vandaag in Zweedse media. "Het is mooi om op een groot toernooi als het EK afscheid te nemen. Ik ben blij dat ik mijn keuze gemaakt heb."

Källström maakte in 2001 zijn debuut voor 'Blågult' en speelde sindsdien 127 interlands. In clubverband verdedigde hij onder meer de kleuren van Rennes, Lyon en Spartak Moskou.

Eerder vandaag stuurden verschillende Zweedse kranten het nieuws de wereld in dat ook Zlatan Ibrahimovic (112 caps, 62 goals) het na het EK voor bekeken houdt bij de Zweedse nationale ploeg. Voor alle duidelijkheid: officieel heeft 'Ibra' het nieuws nog niet bevestigd.

Op het EK is Zweden ingedeeld in een poule met Ierland (13 juni), Italië (17 juni) en België (22 juni). De partij in Nice tegen de Rode Duivels zou dus het afscheid van Källström en Ibrahimovic aan hun nationale ploeg kunnen betekenen.