Zoon van depressieve Pelé trekt aan alarmbel: “Hij schaamt zich en weigert nog het huis uit te komen”

Pelé
AP Pelé
Voetballegende Pelé is depressief. Dat heeft zijn zoon Edinho in een interview laten weten. Zijn slechte gezondheid zit de meervoudig wereldkampioen uit Brazilië dwars. Pelé, die er in oktober 80 wordt, kan niet meer zonder hulpmiddelen lopen en verschijnt meestal in een rolstoel bij spaarzame publieke optredens.

Pelé vorig jaar bij een schaars publiek optreden in Dubai tijdens een voetbalmatch voor het goede doel:

“Hij is erg fragiel”, zegt Edinho bij het Braziliaanse ‘TV Globo’ over de conditie van zijn beroemde vader. “Na zijn heupoperatie is hij eigenlijk nooit meer de oude geworden. “Ik heb meermaals ruzie met hem gemaakt opdat hij de nodige revalidatie in acht zou nemen, maar dat wou hij niet.” 

Edinho: “Ik kan me zijn gemoedstoestand wel voorstellen. Voor de wereld is hij altijd een soort van koning geweest en nu kan hij nauwelijks nog lopen. Dat is moeilijk te verwerken. Hij schaamt zich ervoor hoe hij eraan toe is. Hij wil niet meer naar buiten en niet meer worden gezien. Hij doet bijna niets meer, is een gevangene in zijn eigen huis. Eigenlijk wil hij het huis ook niet meer uit en is hij een soort van kluizenaar geworden. Waarschijnlijk leidt hij voor de rest van zijn leven een teruggetrokken bestaan.” 

Pelé staat bekend als een van de beste voetballers ooit. De Braziliaan maakte furore in zijn thuisland bij Santos en in de nadagen van zijn carrière bij het Amerikaanse New York Cosmos. Hij kroonde zich met de ‘Seleção’ drie keer tot wereldkampioen (in 1958, 1962 en 1970). Dat laatste Braziliaanse elftal, dat vijftig jaar geleden het goud pakte in Mexico, wordt voor velen aanzien als het beste voetbalelftal ooit.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Flor Peeters

  Dat is de leeftijd en dan mag de zoon aan zoveel bellen trekken als hij wil, Pele zal niet jonger worden.

 • Dirk Vermaelen

  Zo is dat. İedereen wordt oud. En dan is de glorie weg

 • Jean Elst

  De grootste aller tijden!!!!!

 • Eric Marijsse

  Tja...iedereen word oud..

 • serge rene vandevelde

  pele edson de narantes nascimento was niet een van ,maar de beste voetballer ooit.Hij leeft nu terggetrokken niet alleen omdat hij na zijn heuporartie niet zo goed meer te been is,maar ook omdar rede Globo hem heeft laten vallen.Trouwens zijn zoon Edinho ex keeper van Santos bracht hem niet zoveel hulp gezien zijn drug verleden