Zo groot is de schade voor Standard na doortocht Anderlecht-fans: toiletten kapotgeslagen, meer dan 100 kapotte zitjes en putten in het veld

Voor minstens 3.000 euro materiële schade

Standard
Bij Standard hebben ze de schade opgemeten na de doortocht van de woedende Anderlecht-fans vorige vrijdag. De amokmakers maakten voor minstens 3.000 euro averij. Anderlecht kondigt voor de volgende wedstrijd aan meer in te zetten op de fouillering van supporters.

Neen, goed voor het imago van het Belgische voetbal was de voorbije Standard-Anderlecht niet. De bezoekende fans toonden zich op Sclessin van hun minste kant. Na onophoudelijk gegooi met rookbommen op het veld werd de partij bij een 2-0-stand definitief afgebroken. De Anderlecht-fans hielden op en naast de tribunes lelijk huis. 

Zo sneuvelden volgens Standard 2 spoelbakken en een toilet samen ter waarde van 300 euro. Ook 106 zitjes in de tribune moesten vervangen worden. Dat kwam de club uit Luik op 1.923,40 euro te staan. Door de vele rookbommen werden ook 5 blusapparaten geleegd. Ook dat kost 750 euro. In totaal komt Standard bij een eerste raming van de kosten op meer dan 3.000 euro uit. Daar is de schade aan de hekken op Parking D en het veld nog niet bijgerekend. 

Bij Anderlecht willen ze dergelijke toestanden in de nabije toekomst vermijden. De club verzekerde in een persbericht dat de fouillering voor de volgende wedstrijd veel strenger zal gebeuren. Bovendien zullen Politiezone Zuid en de Politiezone Luik nauw samenwerken om de overtreders van vrijdag te identificeren en streng te straffen.

Zowel de club, de politie als de gemeente zullen alle nodige maatregelen treffen om onze supporters in goede en veilige omstandigheden te kunnen ontvangen”, klinkt het. “Een klein aantal overtreders horen niet de wedstrijd te verpesten voor alle andere aanwezigen.”

Putten in het veld op Sclessin.
Standard Putten in het veld op Sclessin.
Er is ook schade aan de hekken op Parking D.
Standard Er is ook schade aan de hekken op Parking D.
In totaal werd 106 zitjes vervangen.
Standard In totaal werd 106 zitjes vervangen.
Standard
Standard48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  Mee eens, onacceptabel gedrag, baraki/marginaal gedrag. Potje breken, potje betalen.. en sanctie. Verder wil ik toch ook eens melden dat Standard na al hun baraki-gedrag.. nog nooit echt gesanctioneerd is. Misschien dat ook eens eventjes op tafel gooien. Als je een signaal wil geven aan de ploeg ed.. wel kom dan gewoon 'en masse' niet opdagen.. maar dit is buitensporig.

 • Serge Aernoudt

  Beste Liliane, ik volg u hierin helemaal. Zijn ook geen taken voor de Politie, clubs moeten maar zelf instaan voor veiligheid en dergelijke zaken.

 • Geert Vlasschaert

  Clubs laten betalen voor de schade, erkende hooligansupporters laten mee betalen. Als ze dit niet eerlijk vinden moeten ze maar de namen van hun medevernielers meedelen. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten!

 • christophe laporte

  Begin al eens met geen enkele Anderlecht fan nog op verplaatsing toe te laten de komende wedstrijden. Daarnaast weten ze perfect wie in Luik was...laat de aanwezige Anderlecht fans de brokken betalen.

 • Wesley Kenis

  En dat zal alleen maar erger worde. De enige oplossing: de clubsVOLLEDIG de toegang ont2eggen en iedereen straffen. Ze zullen dan wel reageren tegen hun eigen amokmakers. Inhetclegdr straffen en iedereen....behalve de schuldige. Gevolg: de schuldige krijgt af te rekenen met gelijken en dat werkt beter dat de schuldige een "licht" straf re geven. De anderen zullen dan de straffen bepalen...dat noemt discipline, iets wat veel volwassene niet meer kennen