Zien we een Buffalo op het WK in Brazilië?

Ervin Zukanovic maakt deel uit van de 24-koppige voorselectie van Bosnië-Herzegovina.
PHOTO_NEWS Ervin Zukanovic maakt deel uit van de 24-koppige voorselectie van Bosnië-Herzegovina.
De bondscoach van Bosnië-Herzegovina Safet Susic heeft maandag een voorselectie van 24 spelers bekendgemaakt voor het WK in Brazilië. Op zijn lijstje prijkt onder andere AA Gent-verdediger Ervin Zukanovic. Uit de selectie moet nog één naam worden geschrapt, de sterren staan dus gunstig voor de 27-jarige Zukanovic.

Bondscoach Susic wilde maandag niet kwijt waarom hij slechts 24 spelers opriep. Voor 13 mei moet hij de FIFA een selectie met maximaal 30 namen doorgeven. Op 2 juni moet de definitieve groep van 23 vastliggen.

Manchester City-spits Edin Dzeko en Miralem Pjanic van AS Roma zijn de uithangborden van het team. Een andere opvallende naam is echter die van AA Gent-verdediger Ervin Zukanovic. De 27-jarige Buffalo wist zich op korte tijd op te werpen tot een basisspeler bij de nationale ploeg. De technisch vaardige centrale verdediger kwam in 2009 in ons land terecht en verdedigde achtereenvolgens de kleuren van FCV Dender, KAS Eupen en KV Kortrijk alvorens in de winterstop van vorig seizoen het shirt van AA Gent aan te trekken.

De selectie van Bosnië-Herzegovina verzamelt op 15 mei voor een trainingskamp nabij de hoofdstad Sarajevo. Daarna gaat het richting de Verenigde Staten. Er staan onder meer oefenmatchen tegen Ivoorkust en Ghana op het programma.

De op een WK debuterende Bosniërs treffen in groep F Argentinië, Nigeria en Iran.