Zien! Usain Bolt scoort bij zijn debuut als basisspeler meteen twee keer

Usain Bolt scoorde in Australië zijn eerste twee goals als profvoetballer.
RV Usain Bolt scoorde in Australië zijn eerste twee goals als profvoetballer.
Er is leven na de sprint. Voormalig atletieksensatie Usain Bolt - 32 intussen - probeert het aan de andere kant van de wereld volop als profvoetballer. De Jamaicaan is aan de slag bij Central Coast Mariners in Australië en scoorde vandaag zowaar bij zijn eerste basisplaats. "Ik hou hier een heel goed gevoel aan over", reageerde Bolt.

De eerste speeldag in de A-League is nog enkele weken weg, maar in de voorbereiding op het nieuwe Australische voetbalseizoen heeft niemand minder dan Usain Bolt zich getoond. De Jamaicaan scoorde als basisspits een eerste keer voor zijn club, de Central Coast Mariners. Bolt nam het leer tegen South West United knap op snelheid aan en verschalkte daarna de keeper met een harde trap in de korte hoek. Knap van de wereldrecordhouder op de 100 meter sprint. 

Enkele minuten later scoorde Bolt overigens nog een tweede keer, al hadden we die intikker  zelf ook wel kunnen scoren. Zijn tweede treffer kon de aalvlugge aanvaller scoren na een klunzig misverstand tussen verdediger en keeper. De voormalige sprinter vierde zijn goals op zijn gekende wijze. Bolts tweeklapper zorgde wel nog voor een andere opmerkelijke statistiek. In 75 minuten voetbal was hij goed voor evenveel goals als geslaagde passes. Van torinstinct gesproken. 

"Ik ben blij dat ik de wereld kan tonen dat ik vooruitgang boek", verklaarde Bolt nadien. "Bij mijn eerste basisplaats twee goals scoren, nice. Ik ben heel blij een Mariner te zijn. Ik doe hard mijn best om een stek in het team te krijgen." 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kansarax Buda

  Geweldig

 • Marc Wouters

  Zelfs als hij jogt snelt hij zijn tegenstander voorbij. Hoedanook mooie goal, beetje Lukaku type.

 • Victor Avanti

  Snelheid is een troef van elke aanvaller Rudolf . Meer naar de matchen kijken jongen

 • Walter De Vuyst

  Scoren is geen kwestie van techniek maar wel van koelbloedig - en doelgerichtheid . Alleen uitzonderlijke sportmannen combineren deze eigenschappen .

 • Pascal Van Deuren

  Beste redacteur. Australische competitie begint volgende week hoor. 19 oktober. Best een correctie aanbrengen in uw artikel.