You’ll Never Walk Alone: Belgische clubs verenigen met magisch lied, Celtic en Dortmund doen er nog schepje bovenop

Een leeg Celtic Park en KVM-fans.
Twitter Een leeg Celtic Park en KVM-fans.

Klokslag 8u45 draaiden meer dan 180 Europese radiozenders in 30 verschillende landen het wereldberoemde “You’ll Never Walk Alone” om mensen in deze barre coronatijden bij elkaar te brengen. En ook de voetbalclubs deden hun duit in het zakje. Sommige Belgische teams plaatsten op hun sociale mediakanalen beelden van fans die in het verleden de kelen schor zongen op het magische lied. De Pro League zorgde voor een gepaste compilatie. 

Uiteraard kon ook Liverpool niet ontbreken, waar het nummer een volkslied is dat de tienduizenden supporters vóór elke thuismatch van The Reds luidkeels meebrullen. De woorden ‘You’ll Never Walk Alone’ staan zelfs in het clublogo. 

Maar voor absoluut kippenvel zorgden Celtic en Borussia Dortmund. Beide clubs speelden het lied af in hun lege arena’s - respectievelijk Celtic Park en het Signal Iduna ParkDe Schotse traditieclub zond de taferelen live uit op Facebook. Een initiatief dat op gejuich werd onthaald. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.