Wullaert, Philtjens en Van den Abbeele vieren in 16e finales Champions League

(Archief)
belga (Archief)
Ajax Amsterdam heeft vanavond met 1-0 gewonnen van het Italiaanse Brescia in de heenwedstrijd van de 16e finales van de Champions League voetbal voor vrouwen. Bij de Nederlanders speelden Red Flames Davina Philtjens en Nicky Van den Abbeele mee. Philtjens stond negentig minuten op het veld, Van Den Abbeele viel in na 62 minuten.

Ajax werd al na 21 minuten tot tien herleid na een rode kaart voor Marjolijn van den Bighelaar. Toch wist Linda Bakker twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 1-0 binnen te koppen.

VFL Wolfsburg, met Tessa Wullaert zeventien minuten op het veld, won met 0-3 bij Atlético Madrid. Pernille Harder (47.) en Ewa Pajor (86.) scoorden voor de Wolven. Tussenin verschalkte Atlético-speelster Silvia Meseguer (78.) haar eigen doelvrouw. Vorig jaar strandden Wullaert en co. in de kwartfinales van het kampioenenbal.

Het Montpellier van Janice Cayman speelt momenteel nog zijn heenmatch van de zestiende finales tegen het Russische Zvezda 2005.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.