Exclusief voor abonnees

Voetballen zonder publiek, wat is daar aan? “Belang van een match dringt niet door”

REUTERS
31 augustus. Tot dan zijn massa-evenementen verboden in België. Als de Pro League de competitie toch voor die datum wil laten ­beginnen, dan zal het zonder supporters moeten. Een leeg Jan Breydel, een leeg Sclessin, een leeg Achter de Kazerne... Wat betekent dat voor een club en haar fans? Hoe gaan spelers daarmee om? En is het eigenlijk wel medisch verantwoord om te voetballen in het coronatijdperk? Een rondvraag.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Karmel

  1,5 m is een bijzaak welke toch onmogelijk is om nog pakweg 6 maanden vol te houden. Alsof men elkaar niet kruis in een winkel, op de weg. Alsof men spelers niet kan testen alvorens een match te spelen? Alsof ploegen niet in samen "quarantaine" gaan? Geen vaccin, niet werken? Geen vaccin komende 10maanden, niemand aan het werk, allemaal failliet, geen toekomst? Zich aanpassen, creatief zijn en TESTEN, dat is de weg hier voor het voetbal.

 • Francois Jonckheere

  Aan ieder die wekelijks een ticketje koopt of een abonnement heeft : ogenschijnlijk zijn jullie maar bijzaak want voetbal zonder publiek is perfekt mogelijk. Koop voor dat jaarlijks geld een goede TV en jullie kunnen verder genieten van jullie favorieten.

 • patrick reners

  Geen vaccin, geen voetbal

 • René Schoeters

  Er gaan nog veel voetjes op de grond moeten komen!

 • david Willems

  Als geld de overmacht neemt van gezond verstand geld is belangrijker dan een mensenleven geniet ervan