Vincent Mannaert categoriek in VISTA!: "Offside is offside. De VAR maakte twee clear errors"

Vandaag in onze VISTA!-studio, van l naar r: Marc Degryse, Vincent Mannaert, Nicolas De Brabander en Stephan Keygnaert.
RV Vandaag in onze VISTA!-studio, van l naar r: Marc Degryse, Vincent Mannaert, Nicolas De Brabander en Stephan Keygnaert.
Centrale gast in alweer de 33ste aflevering van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, is Vincent Mannaert. Met de algemene manager van Club Brugge wordt flink nagekaart over Club Brugge - Anderlecht, topper die de nodige VAR-controverse met zich meebracht en die de titelstrijd volledig opengooit. 

Mannaert is alvast categoriek in zijn betoog. "De fout op Vanaken is een schoolvoorbeeld van een strafschop - de scheidsrechter had het ook al moeten zien", aldus Mannaert. "En het doelpunt van Teo heeft te maken met het toepassen van regels of afspraken. Op speeldag drie (in Anderlecht-Club Brugge werd het doelpunt van Diaby afgekeurd omdat hij zeer nipt buitenspel stond, red.) werd er gezegd dat we niet gingen discussiëren over 'hoeveel iemand offside staat'. De verklaring van de arbitrage was: offside is offside. Dan moet je daar de grens trekken en stond Teo offside bij zijn goal. De VAR maakte twee 'clear errors', terwijl hij dat net moet vermijden." 

Naast Mannaert zijn ook Marc Degryse, analist van Het Laatste Nieuws, en Stephan Keygnaert, Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws, aanwezig. Moderator is Nicolas De Brabander van Proximus 11.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Poll

Wie wordt landskampioen?

 • Club Brugge 44%
 • Anderlecht 36%
 • Standard 20%152 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Maes

  Het is niet altijd gemakkelijk in het leven : " VERLIEZEN van de beste ploeg van het Land " kan pijn doen en dan gaat m'n naar dingen zoeken die er niet zijn. Voetballen moet er gedaan worden en dat heeft ANDERLECHT op een schitterende wijze gedaan!!!!!!!

 • Bart Karmel

  Fout Vincent, het is geen offside van Theo. Ook zo bevestigd door FIFA omtrent VAR. Bij Diaby was dit wel. De lijn wordt getrokken, Diaby was er met de voet voorbij, Theo niet. Simpel en duidelijk. Jullie communicatie en insinuaties van voorzitter Napoleon, zijn een schande voor onze competitie!

 • Rik Stevens

  françois troch,als de fout in de zestien gemaakt wordt en de speler alsnog buiten de zestien valt is het penalty,lees eerst het reglement alvorens hier onnozele praat te verkopen...das pas belachelijk.

 • Rik Stevens

  inderdaad,vooral het vertrek van Butelle heeft punten gekost,dit mag het bestuur op hun conto schrijven.Donderdag de laatste kans,er moet gewonnen worden en hopen in Brussel op een gelijkspel,dan alleen kan het nog.

 • Van nuffelen Jos

  @ Jan Boden dat zou u wel goed uitkomen zeker.Als Club alsnog de titel mist zijn er 2 oorzaken voor : de halvering van de punten en vooral het wegsturen van Butelle en hem te vervangen door een paar vliegenvangers. Hiervoor mag het bestuur de hand in eigen boezem steken maar ja de schuld bij iemand anders leggen is natuurlijk gemakkelijker.