VIDEO. Clement over Kompany in VISTA!: “Lijkt me héél moeilijke combinatie”

Philippe Clement sprak zich in VISTA! ook uit over de carrièrewending van Vincent Kompany.
RV Philippe Clement sprak zich in VISTA! ook uit over de carrièrewending van Vincent Kompany.

De coup van Anderlecht, dat Kompany als speler/coach aanstelde, vindt Clement erg positief voor het Belgische voetbal, maar hij vraagt zich af hoe die functie concreet gaat ingevuld worden. “Dat wordt alles behalve evident. Dan heb je al een heel sterke technische en medische staf nodig, die veel van je overneemt. Bovendien gaan de verwachtingen voor hem als speler enorm hoog liggen. Dat is een zware erfenis die je niet mag onderschatten. Het is niet dat hij hier plots niet één duel gaat verliezen hé... zo groot zijn die verschillen nu ook weer niet.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Van Noppen

  Hier zijn een paar specialisten aan het schrijven blijkbaar, vergeten jullie niet wat een dosis ervaring die man in zijn carrière op heeft gedaan,en hij is niet alleen hij wil nog nog een ervaren trainer bij ,als die twee samen goed overeen komen ,de perfecte match is voor Anderlecht waarvan we laatste nog niet zullen gezien hebben tot spijt van degene die het benijd , goeie keuze mag genoemd worden .

 • francois de keyser

  Combinatie speler/coach is iets voor het provinciale niveau. Is dit de toekomst van Anderlecht?

 • Ricci Latte

  Speler/trainer... Heel even denk ik, om de lamzakken op het veld eens goed uit te schoffelen. Daarna enkel trainer en er met de grove borstel door gaan.

 • Jose Van Hauwaert

  Wacht toch efkes af, zoals Clement zegt, "het hangt ervan af hoe zijn functie concreet zal ingevuld worden", en hij heeft carte blanche wat dat betreft. Kompani is een heel inteligente kerel en die beseft ook wel wat de noden zijn om deze taak uit te voeren. Ik denk dat hij minder en minder zal spelen en meer zal coachen op zijn Engels... wacht dus beter eerst wat af vooraleer te oordelen

 • Marc Van de Velde

  Dat lijkt me een onmogelijke situatie. Trainer/speler werkt alleen in 4de provinciale en bij caféploeg de 14 Billekens. Dat Anderlecht zoiets doet, bewijst alleen maar dat ze niet meer weten van welk hout pijlen te maken. Ik denk dat hij het seizoen uit doet.