Aimé Anthuenis in VISTA!: "Duo Koller-Radzinski was beter dan Dimata-Santini"

Aimé Anthuenis (l) en Marc Degryse tijdens VISTA!
VISTA! Aimé Anthuenis (l) en Marc Degryse tijdens VISTA!
In onze wekelijkse voetbaltalkshow VISTA! ontvingen we vandaag Aimé Anthuenis (74), naast gewezen bondscoach ook ex-trainer van onder andere Lokeren, Genk en Anderlecht - clubs die het voorbije voetbalweekend, al dan niet in positieve zin, domineerden. Ook aanwezig in de vtm-studio's waren Marc Degryse en Stephan Keygnaert, respectievelijk analist en chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Niko Lainé van Proximus Sports modereerde de vierde aflevering van ons tweede seizoen.

Herbekijk hieronder de drie kwartier durende aflevering:

"Ik vind Musona de beste speler van Anderlecht", verrast Aimé Anthuenis. Hij is echt een type voor Anderlecht.” Vorig jaar kampte Anderlecht met een spitsenprobleem. “Onyekuru was lang geblesseerd, maar hij werd toen ook gebruikt als middenvelder. Ik zag er meer een spits in. Dat is ieder zijn keuze. We kunnen wel stellen dat Onyekuru mislukt is bij Anderlecht.” Het contrast met dit seizoen, waar Dimata en Santini furore maken tot dusver, is groot. “Een vergelijking met het koningskoppel Koller-Radzinski mag je niet maken”, stelt Anthuenis met een kwinkslag. Zij waren beter. De snelheid van Radzinski heb ik nooit gezien." (lees hieronder verder)

De indrukwekkende cijfers van Radzinski en Koller in het seizoen 2000-2001.
VISTA! De indrukwekkende cijfers van Radzinski en Koller in het seizoen 2000-2001.
Ivan Santini (l) en Landry Dimata.
BELGA Ivan Santini (l) en Landry Dimata.

Ook op Racing Genk, de club waarmee hij een beker en titel pakte eind jaren '90, liet Anthuenis zijn licht schijnen. "Ik heb heel goede herinneringen aan Genk. Ik vind het straf – veel ploegen spreken van kopen en verkopen –  maar Genk maakt werk van het behouden van spelers. En je moet het hen nageven: af en toe komen er spelers uit de jeugd. Clement is ook iemand die bijzonder bezeten is van het spel - een maniak. 3 à 4 jaar geleden kwam het bestuur altijd maar op de voorgrond in Genk, dat is nu gedaan. Voorzitter Croonen levert daar heel goed werk en hij heeft een goede band met de coach, wat de sportieve prestaties alleen maar ten goede komt. Of ze titelkandidaat zijn, valt nog te bezien. Achterin moeten ze zich nog bewijzen tegen de topclubs." (lees hieronder verder)

Peter Croonen (l) en Philippe Clement net voor vertrek richting Poznan, waar Genk met 1-2 zegevierde.
BELGA Peter Croonen (l) en Philippe Clement net voor vertrek richting Poznan, waar Genk met 1-2 zegevierde.

Tot slot had Anthuenis het over Sporting Lokeren - club waar hij zijn trainerscarrière startte, nu een club in crisis. "Als Overmeire gisteren de beste man was, zegt dat veel en niet veel. Hij is er al 32, hé. De Ridder is één van de beste spelers die ze hebben, maar hij is ook nooit een topscorer geweest."

Killian Overmeire (r) schreeuwt het uit tegen Standard.
BELGA Killian Overmeire (r) schreeuwt het uit tegen Standard.18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  mooie job, die worden betaald voor zaken die iedereen aan den toog op café zegt

 • eric debanne

  Geweldig duo koller-radzinski .... Dit waren spelers om naar te kijken ...! Santini en dimata komen nog niet aan hun enkels ....

 • Frederik Naert

  En de twee centrale verdedigers Juhasz en Mazuch niet vergeten. Dat waren ook topspelers!

 • rik cappelle

  Maar daarvoor moet ge een echte kenner zijn om zoiets te verkondigen. Die twee die er nu rondlopen mogen nooit de schoenen toedoen van het voormalige duo Koller - Radzinski. Die zouden nu een gigantisch fortuin waard zijn en ik denk dat wij ons geen begoocheling omtrent de titel zouden moeten maken.

 • ivan van de velde

  Niet meer van deze tijd aimé het voetbal is sterk veranderd. Zullen zien waar dit duo eindigt. En waar anderlecht europees eindigt...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00