Vincent Kompany na zijn afscheidsmatch: “Ik ben de meest trotse man ter wereld”

Vincent Kompany.
www.sportimage.co.uk Vincent Kompany.
Vincent Kompany genoot. Manchester City gaf hem een heerlijk afscheid in het Etihad Stadium. “Misschien was het goed om niet te spelen. Nu heb ik kunnen genieten van het moment”, vertelde hij achteraf. 

“Ik ben de meest trotse man ter wereld”, glimlachte hij. “Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. City is zo’n grote club. Even stond ik gewoon stil en dacht: ‘Dit is genieten.’ Mijn laatste wedstrijd hier was tegen Leicester en we weten allemaal wat er toen is gebeurd. Misschien was het goed om niet te spelen. Nu heb ik kunnen genieten van het moment. Het was een speciale dag. Het ging over het verleden, maar ook waar deze club naartoe gaat in de toekomst. Het was een perfecte avond, hoewel ik niet in actie kwam. Ik had niet beter kunnen wensen.”

Action Images via Reuters

Shay Given: “Wat een mooie persoonlijkheid” 

Ook enkele oud-spelers gooiden met complimenten naar Kompany. “Vincent heeft een fantastische carrière gehad”, aldus Shay Given. “Hij is een van de beste verdedigers aller tijden die de Premier League gekend heeft. Maar nog meer verdiende hij deze galawedstrijd om de mens die hij is. Wat een mooie persoonlijkheid.” 

Rafael van der Vaart: “Kompany is een geweldige gozer” 

Ook Nederlander Rafael van der Vaart was van de partij. “Dit was een fantastische avond, ik heb plezier gehad. Dat er zo veel fans waren, toont aan hoe belangrijk Vincent voor deze club geweest is. Nu valt het maar te hopen dat hij fit geraakt voor mijn afscheidsmatch volgende maand in Hamburg. Geweldige gozer.” 

Rafael van der Vaart in een duel met Nigel De Jong.
Photo News Rafael van der Vaart in een duel met Nigel De Jong.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacco Nobel

  Mooi eerbetoon Alleen bizar dat de B ploeg van Anderlecht mocht opdraven ipv echte MCity legends en Premier League legends.

 • frankie bressinck

  Mooi eerbetoon voor een Belg. Ik herinner me zijn woorden nog toen hij in 2008 bij City kwam. Hij ging er de beste ploeg in jaren van maken. Alles is uitgekomen. Proficiat Vincent en nog veel succes! Ben wel Standard supporter!

 • Davy Van Laecke

  En bij deze is het Europese avontuur van Anderlecht voorbij.

 • Tom Bogaerts

  een icoon voor het Belgische voetbal, voor RSCA en Man City ! hoedje af Vince voor je prachtige carriëre en je bijdrage voor ons voetbal ..