Vijf van de dertien tegengoals op Bernabéu komen dit seizoen van spelers die ooit het shirt van Real droegen

Photo News
Real Madrid én Barcelona zijn uitgeschakeld in de Spaanse beker. Voor Real was het een harde noot om kraken, vooral omdat huurling Martin Odegaard met Sociedad de doodsteek gaf. Sergio Ramos kon het maar weinig op prijs stellen.

Ga het maar eens na. Van de 13 spelers die dit seizoen de netten deden trillen tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu deden er in het verleden vijf een shirt van de Koninklijke aan. In september al vonden Borja Mayoral en Gonzalo Melero voor Levante de weg naar de goal tegen hun ex-club. Ook Willian José (Sociedad) en Sarabia (PSG) scoorden in Bernabéu tegen Real, twee dagen geleden voegde Martin Odegaard zich in dat rijtje.

Opvallend omdat al die spelers er enkele jaren geleden nog van droomden om in de tempel van de Koninklijke te scoren met een maagdelijk wit shirt rond de schouders. Eenmaal weg uit de hoofdstad lijkt een terugkeer naar Bernabéu voor motivatie te zorgen. Bijna 40 procent van de tegengoals van Real in eigen huis kwam van de voeten van een speler die ooit deel uitmaakte van de club.

Hijo de... 

Dat zorgde onder meer bij Sergio Ramos voor frustraties. De kapitein én de aanjager van de Koninklijke schold Odegaard immers de huid vol in de Copa. De Noor was na elf minuten in de wedstrijd al met de voet vooruit doorgegaan op het scheenbeen van de Andalusiër. Het leverde hem een terechte gele kaart op én een uitbrander van zijn voormalige kapitein op. 

Na de stevige tackle spaarde Ramos de Noor allerminst. Volgens camerabeelden haalde hij in zijn tirade uit naar de moeder van Odegaard. De verdediger vond vooral het gebrek aan respect van Odegaard bij zijn actie ontoelaatbaar. De Real Madrid-huurling zou zich niet verontschuldigd hebben voor z’n tackle. En dat doe je dus niet volgens Ramos. Om van scoren nog maar te zwijgen.

REUTERS
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Wauters

    Los van de tackle, kunnen veel van onze clubs hier wel een voorbeeld aan nemen. Je kan misschien 100 keer fair play aanprijzen en andere veel blabla over sportief zijn. Maar hoe kan je dan verklaren dat bij ons vaak uitgeleende spelers niet tegen hun moederclub mogen spelen. Of ze zijn goed genoeg en dan moet je ze maar houden, of je laat ze gewoon tegen je spelen. Want nu laat je zoiets niet toe en zorg je ervoor dat uw tegenstander niet met de volste sterke ploeg aan de aftrap kan komen.

  • Maxime Beels

    Ramos zou beter zijn mond houden, zelf is hij ook geen propere speler. Tuurlijk dat huurlingen zich willen tonen aan hun moederclub, als Ramos dat niet snapt is hij ofwel steenachterlijk of een heel slechte verliezer. In elk geval geen goed voorbeeld als veteraan.