VIDEO. Mignolet gaat de mist in bij Liverpool, Origi scoort in oefenpot tegen Sporting

AFP
Net als een rist andere topclubs is Liverpool op tournee in de Verenigde Staten. Vannacht speelde de Champions League-winnaar een oefenpot tegen Sporting en daarin ging Simon Mignolet even pijnlijk de mist in. 

Hij lijkt gewoon bij Liverpool te zullen blijven, tenzij er alsnog een reddingsboei uit Portugal zou komen. Simon Mignolet staat in de belangstelling van Benfica, maar voorlopig lopen er nog geen onderhandelingen. Komt er geen transfer, dan blijft Mignolet nog een jaar bij Liverpool als tweede doelman na Alisson Becker. Die laatste geniet na de winst in de Copa America nog van wat vakantie. 

En dus mocht Mignolet gisteren in actie komen tegen Sporting. Helaas kon hij in de beginminuten weinig reclame voor zichzelf maken. Onze landgenoot ging na vier minuten in de fout op een schot van Bruno Fernandes. Mignolet verkeek zich helemaal op het schot van de Portugees en zag zo de 1-0 nogal knullig voorbij zich in doel verdwijnen. 

Gelukkig stelde Origi snel orde op zaken. De andere Belg bij Liverpool duwde de gelijkmaker na 20 minuten binnen. Wijnaldum scoorde net voor rust de 2-1. De gelijkmaker in de tweede helft kwam op naam te staan van Wendel. En Mignolet? Die herpakte zich na zijn zwakke openingsminuten. Onze landgenoot hield Sporting op slag van rust met een knappe dubbele reflex van een doelpunt. Helaas was het kwaad op sociale media toen al geschied. 

AP18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marion vermoet

  Zowel Courtois als Mignolet spelen boven hun niveau,Bij Courtois sta je al te trillen als hij een terugspeelbal krijgt,en Mignolet kan het niet laten om de zoveel tijd een blunder te begaan!

 • Rudi De Moor

  Heeft het maximum uit zijn carrière gehaald volgrens mij ; is geen doelman voor een topclub . Hij klemt - net als Courtois trouwens - geen enkel schot op doel . De echte topkeepers wel

 • Joeri Haelen

  Als hij er nog zoveel mag maken als doe Duitser dan mag hij nog wel effe blijven staan.

 • Toon Schouteden

  Ja, op de bank is het makkelijker dikke poen scheppen zonder je handen te moeten gebruiken ;-)

 • Patrick Jans

  Bij keepers draait het vooral op vertrouwen en wedstrijdritme. Gezien de rest van de wedstrijd is het niet in zijn kop gaan zitten. Keepers zijn over het algemeen mentaal veel sterker dan veldspelers. Mignolet blijft een topper!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00