Exclusief voor abonnees

Van god tot rebel: Pfaff en Gerets over Maradona, het fenomeen dat zich in de miserie dribbelde en nu eigen docu heeft

Maradona legt een tweede keer Pfaff in de luren.
Juha Tamminen Maradona legt een tweede keer Pfaff in de luren.
Rebel. Hero. Hustler. God. Het levensverhaal van Diego Armando Maradona (58) is er eentje van hoge pieken en diepe dalen. Uniek in zijn genialiteit op de grasmat, volledig het padje af tijdens z’n pensioen. Het hoeft niet te verbazen dat ‘Pluisje’ nu een eigen documentaire heeft. Jean-Marie Pfaff is nieuwsgierig naar de Belgische première straks. “Deze beelden zijn belangrijk voor de jeugd: wat kan en wat niet? Maar hopelijk vergeten de mensen ook niet wat voor geniaals Maradona te bieden had.” 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Heb Maradonna vaak genoeg life zien spelen. Wat een speler buiten het veld uitspookt interesseert mij geen bal, is alleen interessant voor mensen die hem niet mogen. Binnen de lijnen was kijken naar Maradonna kunst. Maradonna was beste speler in zijn generatie..Tegenstanders die aan hun trainer vroegen: "Hoe stoppen wij Maradonna af" Antwoord was vaak: "Probeer te genieten, en doe goed je best"

 • Guy Van Severen

  Hij zou een goddelijke voetballer geweest zijn, ware het niet dat de bal met de hand meepakken zijn specialiteit was...dus : geen topsporter !

 • Jean segers

  Dat Maradona hen opgelicht heeft zijn ze al vergeten hahahaha

 • Fabio Gaballo

  Voor mijn is hij een God voetballer. Ik vergeef voor zijn Dade die hij heeft begeefdt.

 • jose ceraia

  Hij was in zijn tijd misschien wel geniaal, maar is nadien wel overschrijd door enkele andere en betere spelers.