Vaarwel Cheick: ploegmaats in tranen tijdens plechtigheid in China voor overleden Tioté

AFP
In Peking is vandaag afscheid genomen van ex-Anderlechtspeler en Ivoriaans international Cheick Tioté. Hij overleed vorige week onverwacht op training.

Tioté, die tussen 2005 en 2008 voor Anderlecht actief was, bezweek op 5 juni op 30-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een training van zijn club Beijing Enterprise. Op een afscheidsplechtigheid vandaag in Peking waren zijn broer, vrienden, leden van de Ivoriaanse ambassade, bestuurders van Beijing Enterprise en ploegmaats van Tioté van zijn huidige en vorige clubs aanwezig.

De Senegalees Papiss Cissé, oud-ploegmaat van Tioté bij Newcastle, reageerde aangeslagen. "Hij was als een broer. We deelden heel veel in het leven. Zijn familie was mijn familie, en we hebben samen onvergetelijke momenten beleefd", aldus Cissé, die momenteel eveneens in China (bij Shandong Luneng) actief is.

Morgen wordt het stoffelijk overschat van Tioté naar Ivoorkust overgevlogen, om ook daar in bijzijn van vrienden en familie afscheid te kunnen nemen.

De Senegalese aanvaller Papiss Cissé, ook actief in China, nam het woord tijdens de emotionele afscheidsplechtigheid.
AFP De Senegalese aanvaller Papiss Cissé, ook actief in China, nam het woord tijdens de emotionele afscheidsplechtigheid.
Photo News
AFP
AFP
AFP
AFP
Vorige week betuigden ook fans Tioté een laatste eer op het veld van Beijing Enterprise.
AFP Vorige week betuigden ook fans Tioté een laatste eer op het veld van Beijing Enterprise.
AFP
Ook het voorbije weekend werd Tioté herdacht tijdens de WK-kwalificatiematch in Bouake tegen Guinee.
AFP Ook het voorbije weekend werd Tioté herdacht tijdens de WK-kwalificatiematch in Bouake tegen Guinee.