UEFA-voorzitter Ceferin steunt voorstel om transferzomer in te korten

afp
De voorzitter van de UEFA, de Sloveen Aleksander Ceferin, heeft in de Britse krant The Times laten weten het voorstel van de Engelse clubs te steunen om de transferperiode in de zomer in te korten. De clubs uit de Engelse Premier League gaan morgen om de tafel om te bepalen of de transferperiode in hun land korter moet worden.

"Ik ben ervan op de hoogte dat er sprake is van een inkorting van de transferzomer", aldus Ceferin. "We volgen die ontwikkelingen op de voet. Vanuit persoonlijk standpunt ben ik het ermee eens dat een speler het kampioenschap moet beginnen bij de club waar hij ook de rest van het seizoen zal spelen. Dat zorgt voor onzekerheid. De transferzomer is te lang en ik ben er voorstander van dat die ingekort wordt."

De Engelse clubs willen de transferperiode sluiten voor de start van de Premier League. Op dit moment sluit de mercato ook in Engeland op 31 augustus, op het moment dat de competitie al drie speeldagen ver is. Het voorstel wordt de komende dagen in Londen besproken door vertegenwoordigers van de clubs. Het voorstel wordt goedgekeurd als 14 van de 20 clubs voor stemmen.

Deze zomer spendeerde de Premier League zo'n 1,5 miljard euro aan transfers, waarvan 240 miljoen op de laatste dag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00