Twintig jaar wachten, maar Buffon ziet droom eindelijk uitkomen

photo_news
Bijna twintig jaar na zijn debuut in de nationale ploeg kwam deze avond een droom uit voor Gianluigi Buffon. Op eigen verzoek mocht de 39-jarige doelman in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië aantreden in het azuurblauwe shirt dat zijn ploeggenoten doorgaans dragen. De veldspelers droegen in Turijn het witte 'uitshirt.'

Buffon debuteerde op 29 oktober 1997 voor de 'Azzurri' en wachtte al zijn hele interlandcarrière op dit unieke moment. In het azuurblauwe tenue ging de Italiaanse legende tussen de palen staan, terwijl zijn collega's met een wit exemplaar tussen de lijnen stonden.

Met 172 caps is de onverslijtbare keeper van Juventus inmiddels recordinternational in Europa. Buffon evenaarde tegen Macedonië de Saudi-Arabische keeper Mohamed Al-Deayea op de 'eeuwige' ranglijst van internationals. Hij heeft alleen de Mexicaan Claudio Suárez (177 caps) en de Egyptenaren Hossam Hassan (178) en Ahmed Hassan (ex-Anderlecht, 184) nog boven zich staan.

Als Italië zich plaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland, kan Buffon weer een record bijschrijven. Hij wordt dan de eerste voetballer die op zes WK's van de partij was. Buffon veroverde met zijn land in 2006 de wereldtitel.

getty
photo_news
getty
photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.