TT: Van Gaal wil De Gea toch verkopen, Real haalt 18-jarig talent

epa
Terwijl de voetbalcompetities stilaan op gang komen, wordt er volop onderhandeld tussen clubs, zaakwaarnemers en spelers. Tot begin september kunnen voetballers worden verkocht of verhuurd. HLN.be houdt de hele zomer een overzicht bij, een selectie van speculaties tot concrete aanbiedingen in een dagelijkse rubriek: TransferTalk.

Berbatov in onderhandeling met Aston Villa

Dimitar Berbatov zou op het punt staan om te tekenen bij Aston Villa. Dat meldt de Britse tabloid Daily Express. De Bulgaar is transfervrij na een avontuur bij AS Monaco. Berbatov heeft zijn vakantie onderbroken om te onderhandelen met de club uit Birmingham. Villa raakte geïnteresseerd toen een goede vriend van Berbatov aan manager Tim Sherwood vertelde dat de aanvaller best nog wel eens in de Premier League wilde spelen. In het verleden was Berbatov in Engeland actief voor Manchester United, Fulham en Tottenham Hotspur. Bij Aston Villa wordt hij mogelijk ploeggenoot van Leandro Bacuna.

REUTERS

"Van Gaal wil De Gea dan toch verkopen"

Nieuwe wending in de soap rond Manchester United-doelman David De Gea. De Spaanse goalie staat al een tijdje in de belangstelling van Real Madrid, maar een overgang leek niet voor deze zomer te zijn. Maar daar komt mogelijk toch nog verandering in. Volgens het Spaanse AS heeft Louis van Gaal, na de flauwe prestatie van De Gea in de oefenpot tegen Paris Saint-Germain, om De Gea toch te verkopen. Wordt vervolgd.

reuters

Real haalt 18-jarige verdediger

Real Madrid heeft Jesus Vallejo, een 18-jarige verdediger van Real Zaragoza, aangeworven. Vallejo geldt in Spanje als een toptalent. Hij tekende een contract voor zes seizoenen bij Real, dat hem wel nog een seizoen bij Zaragoza stalt. De transfersom zou vijf miljoen euro bedragen.

Twitter

Öztürk uitgeleend aan Turkse club

Standard bevestigt de uitleenbeurt van Alpaslan Öztürk aan het Turkse Eskisehirspor. De club bedong ook een aankoopoptie. Anil Koç trekt naar FC Eindhoven. Coach Slavo Muslin kreeg een uitbrander van voorzitter Venanzi omdat hij er in de pers geen geheim van maakt dat hij nog extra versterking met ervaring verwacht. "We hebben het er met de trainer over gehad en hij heeft de boodschap begrepen", zei de Standard-voorzitter aan RTBF. "De transferperiode zit er nog niet op en we zoeken nog enkele interessante spelers, vooral in het aanvallende compartiment. Maar de pistes die we bewandelen, moeten binnenskamers blijven."

belga