TT: Standard doet ultiem bod op Kosanovic, AA Gent heeft oplossing voor Tabekou

Milos Kosanovic (rechts) in duel met Buffalo Danijel Milicevic.
belga Milos Kosanovic (rechts) in duel met Buffalo Danijel Milicevic.
De eerste seizoenshelft zit erop, en dus barst het transfergeweld weer in alle hevigheid los. Tot en met 31 januari kunnen clubs weer spelers kopen of huren. HLN.be vat het belangrijkste nieuws - van geruchten tot done-deals - samen in een dagelijkse rubriek: TransferTalk (TT).

Schalke huurt Belhanda

De Duitse Bundesligaclub Schalke 04 heeft zich versterkt met de offensieve middenvelder Younes Belhanda. De 25-jarige Marokkaans international wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Oekraïense kampioen Dynamo Kiev. De in Frankrijk geboren Belhanda voegt zich morgen bij de Gelsenkircher selectie, die in Florida verblijft ter voorbereiding op de hervatting van de competitie.

AA Gent leent Tabekou uit aan Sedan

AA Gent heeft een oplossing gevonden voor Serge Tabekou (19). De overbodige flankaanvaller wordt een halfjaar uitgeleend aan de Franse derdeklasser CS Sedan. In de deal is geen sprake van een aankoopoptie. Lees er hier meer over.

Serge Tabekou.
Photo News Serge Tabekou.

Peruaan voor Charleroi

Cristian Benavente mag zich speler van Charleroi noemen. De 21-jarige Peruaan liet zijn contract bij de Engelse tweedeklasser Milton Keynes Dons ontbinden en verkaste naar Henegouwen. De aanvallende middenvelder, die ook al een handvol selecties voor de Peruaanse nationale ploeg verzamelde, zou een contract voor twee seizoenen (met optie) getekend hebben en is met Charleroi al mee op winterstage in Portugal. Benavente kreeg zijn opleiding in de academie van Real Madrid. Tot vorig seizoen was hij actief bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de 'Koninklijke', maar afgelopen zomer besliste hij om andere oorden op te zoeken. Hij kwam in Engeland bij MK Dons terecht en tekende daar een tweejarige verbintenis, maar kwam er slechts vijf keer in actie.

Donk naar Galatasaray

Ook Ryan Donk heeft een nieuwe club gevonden. De ex-speler van Club Brugge verlaat het Turkse Kasimpasa voor topploeg Galatasaray. De Nederlander ondertekende een contract tot midden 2018.
Lees hier meer over zijn salaris en bonus!

BELGA

Standard doet ultiem bod op Kosanovic

Standard doet een ultiem bod op Milos Kosanovic. De Servische verdediger heeft nog een contract tot 2018 bij KV Mechelen, maar zal dat in principe niet uitdoen. Over de op til zijnde transfer van Kosanovic naar de Rouches leest u meer op HLN Sport Plus.

Gorius weldra ploegmaat van De Sutter?

Volgens de Turkse media staat Julien Gorius dicht bij een overgang naar het Turkse Bursaspor, de ploeg van Tom De Sutter. De 30-jarige Fransman is na dit seizoen einde contract en was dit seizoen al twee maanden buiten strijd met een enkelblessure. Genk zou nog een bedrag van 750.000 euro krijgne en Gorius kan in Turkije een contract voor 2,5 jaar ondertekenen.

belga

Keulen strikt linksachter Mldanovic van BATE Borisov

De Duitse eersteklasser Keulen heeft zich versterkt met de Servische linkerverdediger Filip Mladenovic. Hij komt over van de Wit-Russische kampioen BATE Borisov. De 24-jarige Mladenovic kost Keulen anderhalf miljoen euro.  De Serviër, eenmalig international, zette zijn handtekening onder een contract tot 2019.

Keulen staat halfweg de Duitse competitie op de negende plaats. Op 23 januari hernemen ze de actie in de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart.

AFP

Reuten slaat tenten op in Geel

Yannick Reuten (20) is met Verbroedering Geel op winterstage naar het Spaanse Nerja vertrokken. De middenvelder werd begin dit seizoen uitgeleend aan tweedeklasser KMSK Deinze en zal het seizoen op huurbasis bij Geel rondmaken. Reuten is één van de handvol spelers van Deinze wiens contract door de uitzichtloze positie in het klassement ontbonden zal worden. De Limburger heeft een akkoord met de Kempenaars en wacht op de toestemming van Club Brugge om bij Geel aan de slag te gaan. Aangezien het - net als begin dit seizoen bij zijn overgang naar Deinze - om een huurcontract zonder aankoopoptie gaat, zal blauw-zwart zijn huurling hoogstwaarschijnlijk niets in de weg leggen. Na dit seizoen keert Reuten in eerste instantie gewoon terug naar Club Brugge.

Photo News

Ook Montpellier wil Vanden Borre

Dat Anthony Vanden Borre deze maand Anderlecht zal verlaten, is een uitgemaakte zaak. De vraag is alleen: naar waar trekt hij? Montpellier is de laatste ploeg die in de dans is gesprongen. De nummer 15 van de de Franse competitie kan versterking goed gebruiken. Ook Malaga blijft een belangrijke kandidaat. De Spanjaarden zouden wel eerst Rosales moeten verkopen vooraleer er plaats en budget is. Er blijft ook sluimerende interesse vanuit de lucratieve Engelse tweede klasse.

Deschacht blijft
Die andere verdediger Olivier Deschacht blijft dan weer in het Astridpark ondanks interesse van het Amerikaanse LA Galaxy. "We willen hem zeker nog een jaar op Anderlecht houden. Op stage zal ik met hem bespreken hoe hij de laatste rechte lijn van zijn carrière wil invullen."

Photo News
photo_news


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00