TT: Arsenal wil eigen transferrecord breken om Benzema te halen

AP
Terwijl de voetbalcompetities stilaan op gang komen, wordt er volop onderhandeld tussen clubs, zaakwaarnemers en spelers. Tot begin september kunnen voetballers worden verkocht of verhuurd. HLN.be houdt de hele zomer een overzicht bij, een selectie van speculaties tot concrete aanbiedingen in een dagelijkse rubriek: TransferTalk.

Coentrão wil graag terug naar Benfica

Fábio Coentrão zou graag terugkeren naar Benfica, dat schrijft de Portugese sportkrant A Bola op haar website. De Portugese verdediger vreest dat hij bij Real nog maar weinig aan spelen gaat toekomen en ziet een terugkeer naar het Estádio da Luz wel zitten. De 27-jarige Coentrão moet dan wel een deel van salaris afstaan, want Benfica heeft niet de financiële middelen om hem even veel te betalen als Real.

REUTERS

Coach van De Bruyne krijgt contractverlenging

Dieter Hecking blijft tot 2018 trainer van VfL Wolfsburg. Dat maakte de club van Kevin De Bruyne vandaag bekend. De 50-jarige Hecking had nog een contract tot 2016 maar wordt beloond voor de goede resultaten. Vorig seizoen wonnen De Bruyne en co de Duitse beker en werden ze vicekampioen. Het leverde Hecking de titel "Coach van het Jaar" op. Hij traint Die Wölfe sinds 2012. Daarvoor was hij drie jaar aan de slag bij Nürnberg.

De Bruyne samen met coach Hecking
AFP De Bruyne samen met coach Hecking

Cassano probeert het nog eens bij Sampdoria

Antonio Cassano (33) gaat opnieuw voor Sampdoria Genua voetballen. Hij ondertekende vandaag bij het nummer zeven uit de voorbije Italiaanse competitie een contract tot 30 juni 2017. Cassano (39 caps, 10 goals) speelde eerder voor Sampdoria tussen 2007 en 2010. Het woelwater droeg in zijn carrière ook het shirt van onder meer Bari, AS Roma, Real Madrid, AC Milan en Inter. Zijn laatste club was Parma, waar hij in januari zijn contract ontbond. Sindsdien was Cassano een vrije speler.

Verbreekt Arsenal clubrecord met bod op Benzema?

Volgens Mail on Sunday heeft Arsenal-coach Arsène Wenger groen licht gekregen van de clubeigenaren om het hoogste bod ooit in de geschiedenis van de club uit te brengen op Karim Benzema. Het is geen geheim dat Wenger zijn landgenoot graag zou wegplukken bij Real en daar krijgt hij nu dus de financiële middelen voor. Het zou gaan om een bedrag tussen de 65 en 70 miljoen euro. De Madrilenen willen Benzema enkel laten gaan voor een hoog bedrag, zodat ze een waardig alternatief kunen vinden.

REUTERS