TransferTalk (13/1). Mevrouw Carrasco bevestigt interesse Man United - RC Genk-linksachter in beeld bij KVO - Dembélé wacht nog altijd op transfer naar China

Yannick Carrasco met Noémie Happart.
Instastories Yannick Carrasco met Noémie Happart.

Mevrouw Carrasco bevestigt interesse Man United

Noémie Happart, de vrouw van Yannick Carrasco, is bij RTBF wat dieper ingegaan op een mogelijke transfer van de Rode Duivel. Die speelt nu nog voor het Chinese Dalian Yifang, maar de kans is groot dat de flankspeler terugkeert naar Europa. “Er zijn wel wat zaken die spelen, ja. Verschillende clubs tonen interesse. Yannick heeft aanbiedingen uit Duitsland, Spanje, Engeland en Italië, maar niks is momenteel concreet. Er is dus ook nog niks getekend.”

Dat Manchester United een van de gegadigden is, wordt door mevrouw Carrasco niet ontkend. “Ze tonen erg veel interesse, maar er is nog niks getekend. Yannick is met zijn huidige ploeg momenteel op stage in Spanje.”

Photo News

Dortmund haalt Boca-talent Balerdi

Leonardo Balerdi staat op het punt om Boca Juniors te verruilen voor Borussia Dortmund. Volgens Bild betaalt de koploper uit de Bundesliga 16 miljoen euro voor de 19-jarige verdediger. De Argentijn, die tot medio 2023 gaat tekenen, wordt volgende week in Dortmund verwacht.

Leonardo Balerdi.
AFP Leonardo Balerdi.

RC Genk-linksachter Nastic in beeld bij KVO

In de zoektocht naar versterking op de flanken is KV Oostende uitgekomen bij Bojan Nastic. De linksachter komt bij RC Genk niet aan spelen toe en mag vertrekken. Bij Oostende is Capon out tot april en is de overbodige Bjelica, die naar de B-kern werd gestuurd, vertrekkende. Nastic is één van de targets die de kustploeg straks in de terugronde op links kan versterken. KVO wil de Bosniër in principe huren met aankoopoptie, al is dit momenteel nog niet concreet. Afwachten of Nastic, voor wie er nog alternatieven zijn, straks aan de slag gaat bij de kustploeg of niet. In Genk moet de 24-jarige flankspeler het op links afleggen tegen Uronen en straks ook nieuwkomer De Norre. Dit seizoen kwam hij in de competitie niet verder dan 370 speelminuten. Als hij straks daadwerkelijk aansluit bij KVO, moet hij er op links de concurrentie aangaan met De Bock. Een andere piste voor KVO is de 20-jarige Aboubakary Koita. De jonge vleugelspeler van AA Gent komt in de Ghelamco Arena niet aan spelen toe en mag eventueel verhuurd worden aan de kustploeg. Koita is ook gegeerd door KV Kortrijk. Eerder lonkte KVO ook naar Gentenaar Thibault De Smet (20), maar die mag niet vertrekken bij de Buffalo’s. (TTV)

Bojan Nastic komt bij RC Genk niet aan spelen toe.
Photo News Bojan Nastic komt bij RC Genk niet aan spelen toe.

William Vainqueur dan toch naar AS Monaco

William Vainqueur zal uiteindelijk toch door AS Monaco gehuurd worden van het Turkse Antalyaspor. De Monegasken maakten bekend dat Vainqueur, ondanks zijn falen voor de medische testen door een blessure aan de linkerkuit, voor de rest van het seizoen voor de club van het prinsdom zal uitkomen. “Zijn motivatie heeft de doorslag gegeven”, aldus AS Monaco. Woensdag kondigde de club een eerste keer de transfer van de middenvelder aan. Een beslissing die gisteren werd teruggedraaid omdat Vainqueur door een kuitblessure niet slaagde voor zijn medische testen. Vandaag maakte AS Monaco een einde aan de soap door hem alsnog aan te werven. De 30-jarige Vainqueur, tussen 2011 en 2014 een sterkhouder op het middenvelder van Standard, is sinds september 2017 in Turkse loondienst en heeft er nog een contract tot medio volgend jaar.

William Vainqueur.
BELGA William Vainqueur.

Dembélé wacht nog steeds op lucratieve transfer

Complicaties. De papiermolen is nog altijd niet afgehandeld. Mousa Dembélé wacht nog altijd op zijn transfer naar Beijing Guoan FC. Tottenham zei ‘ja’ tegen een Chinees bod, maar sindsdien is er weinig gebeurd. De speler verblijft nog altijd in Londen en traint mee met zijn club in afwachting van groen licht uit Peking. Beijing bood zo’n 11 miljoen euro en heeft een plaatsje vrij in zijn kern voor een extra buitenlander, maar moet mogelijk eerst de Braziliaan Renato Augusto - die op dezelfde positie speelt - lozen. In China gelden sinds vorige jaar strengere regels voor buitenlandse spelers en ook voor transfersommen. Bij Tottenham panikeren ze nog niet. Ze hebben nog tot diep in februari om een mogelijke overgang af te ronden.

Tottenham Hotspur FC via Getty I

Antwerp wil Bezus, maar... “Ik wacht op teken van STVV”

Roman Bezus (28) toonde zijn klasse nog eens met een knappe goal in de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim, maar mogelijk speelde hij zijn laatste duel voor STVV. Voor de match van volgende vrijdag tegen Genk is hij geschorst en andere teams - vooral Antwerp - blijven aan zijn mouw trekken. “Ik lees van alles”, zegt Bezus. “Dat de club met me gaat praten en me een nieuw contract wil voorstellen, maar ik heb zelf nog niets gehoord. Ik wacht op een teken van STVV. Mijn manager is druk bezig. Zodra er meerdere opties opduiken, kan ik een keuze maken. Of het een optie is om bij STVV te blijven? Met mijn huidige contract wordt dat moeilijk. Mijn zoon moet straks naar de internationale school en dat wil zeggen dat ik mogelijk ook moet verhuizen. Met mijn huidige salaris is dat niet haalbaar. Ik wacht tot STVV van zich laat horen.”

Antwerp probeerde de Oekraïner bij STVV los te krijgen door Hairemans en Owusu aan te bieden, maar die deal ging niet door. De Great Old blijft de situatie van Bezus wel op de voet volgen. (SJH)

Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Vandenhende

    Carrasco moet dringend eens met de voetjes op de grond gezet worden. Mag al heel blij zijn dat een ploeg in Europa hem wil.

  • Ingrid Charlier

    Ik denk niet dat een ploeg zoals M.U. geïnteresseerd is in een middelmatige voetballer zoals Carrasco.

  • heylen ralf

    da gelooft die nu zelf toch nie mevrouw Carrasco :-)