Transfer Talk. Zowel Pedro als Willian vertrekken bij Chelsea - Charleroi versterkt rangen met Bulgaarse vleugelspeler

Willian (l) en Pedro.
Action Images via Reuters Willian (l) en Pedro.

Exit Pedro en Willian bij Chelsea

Niet alleen de Braziliaan Willian heeft zondag zijn vertrek bij Chelsea aangekondigd, ook Pedro bevestigde dat hij de club verlaat. De Spaanse winger is einde contract in Londen. “Het was een plezier en een eer. Bedankt en veel succes in de toekomst. Vooruit Blues”, schreef hij op Twitter. De 33-jarige Pedro speelde vijf seizoenen voor Chelsea, dat hem overnam van Barcelona. Hij won met de Engelsen de titel, de FA Cup en de Europa League. De Spanjaard wordt al langer gelinkt aan AS Roma.

Eerder vandaag bevestigde Willian in een open brief dat hij Chelsea wil verlaten. De 32-jarige Braziliaan zou wel graag in Londen blijven, verschillende media spreken van een transfer naar FA Cup winnaar Arsenal, waar hij rond de 150.000 pond (165.000 euro) per week kan verdienen.

Willian speelt al sinds 2013 voor Chelsea, nadat hij voor 30 miljoen pond (35 miljoen euro) werd weggekocht bij het Russische Anzhi Makhachkala, waar hij met Boussoufa speelde. Met Chelsea won Willian twee keer aan de zijde van Eden Hazard de Premier League, de FA Cup in 2018 en vorig jaar de Europa League. “Het waren zeven fantastische jaren,” schreef Willian op Twitter.

“Vandaag ben ik zeker dat Chelsea een goede keuze was”, verduidelijkte de Brazilaan. “Er waren fantastische momenten, sommige droevige, met veel zeges en trofeeën. Een zeer intense periode, maar nu is het tijd om verder te kijken.” Willian bedankte zijn ploegmaten: “Ik zal mijn team missen, de staff en iedereen die me er als zijn zoon behandelde. En ik zal zeker de fans missen. Ik wil de club met opgeheven hoofd verlaten, wetende dat ik er dingen heb gewonnen en dat ik altijd mijn uiterste best deed in het shirt van Chelsea!”.

Photo News

Charleroi versterkt rangen met Bulgaar Ivan Goranov

De Bulgaar Ivan Goranov heeft bij Sporting Charleroi getekend voor 2 jaar (+ 1). De 28-jarige linksback komt over van Levski Sofia, waar hij de voorbije drie jaar een vaste waarde was en opgeroepen werd voor zijn nationale ploeg. Hij onderging deze middag de gebruikelijke medische tests, waarna de overgang werd afgerond. Goranov wordt de gezochte concurrent van Joris Kayembe ter vervanging van de naar AA Gent vertrokken Nurio. (AR)

Eupen-target Sylla Sow probeert transfer te forceren

Of de interesse van Eupen voor centrumspits Sylla Sow van RKC Waalwijk uiteindelijk zal uitmonden in een transfer, blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag. Sportief directeur Jordi Condom wenst er zich niet over uit te spreken.

Verbazingwekkend is dat stilzwijgen niet. Het mogelijke vertrek van Sow bij RKC doet in Nederland immers nogal wat stof opwaaien. Sow weigert al anderhalve week mee te trainen met Waalwijk. Reden: via zijn zaakwaarnemer Wessel Weezemberg — ex-speler van Feyenoord — vecht de 23-jarige Nederlander van Senegalese afkomst de optie aan die door RKC eenzijdig werd gelicht, waardoor het contract dat hij in januari 2019 tekende werd verlengd tot juni 2021. Tenzij de komende dagen tussen beide partijen een minnelijke schikking wordt getroffen, zal het geschil op 13 augustus in Zeist door de arbitragecommissie worden behandeld. Halen Weezemberg en Sow hun gelijk, dan riskeert die uitspraak een vervelend precedent te scheppen met betrekking tot de rechtsgeldigheid van eenzijdig gelichte opties.

Voor alle duidelijkheid: Sylla Sow is niet alleen in beeld bij AS Eupen. Ook Engelse clubs blijken naar zijn diensten te hengelen. (AR)

Sylla Sow.
ANP Sport Sylla Sow.

Lierse haalt Bitsindou

Lierse Kempenzonen (1B) trok met Scott Bitsindou een bijkomende middenvelder aan. De 24-jarige Brusselaar was einde contract bij Lommel en tekende op het Lisp voor twee seizoenen (met optie op een derde). Bitsindou was al even op proef bij Lierse.

Cercle huurt David Bates van Hamburg

De onderhandelingen tussen Cercle Brugge en Hamburg over centrale verdediger David Bates zijn afgerond. De 23-jarige Schotse international wordt door de Vereniging voor één seizoen gehuurd, met aankoopoptie. Bates speelde vorig seizoen op huurbasis bij Sheffield Wednesday en brak door bij Glasgow Rangers. (LUVM)

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.