Transfer Talk. Caldara van Milan terug naar Atalanta

Mattia Caldara.
Getty Images Mattia Caldara.

Hertha verhuurt Duda voor de rest van het seizoen aan Norwich

Hertha Berlijn heeft aanvallende middenvelder Ondrej Duda (25) tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Norwitch City. Dat melden beide clubs op hun website.

“We zijn nog steeds overtuigd van het potentieel van Ondrej, maar na deze eerste seizoenshelft waren alle betrokken partijen ontevreden. We hopen dat deze ervaring in Engeland hem goed zal doen”, zei de Berlijnse sportief directeur Michael Preetz. Ondanks zijn knappe statistieken van vorig seizoen, elf doelpunten en zes assists, speelde Duda slechts zeven wedstrijden in het eerste deel van dit seizoen voor het team van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio.

Duda is de eerste inkomende transfer van deze wintermercato voor Norwich, de huidige rode lantaarn van de Premier League met veertien punten. Norwich-coach Daniel Farke hoopt dat Duda snel productief zal zijn. “Hij heeft bewezen dat hij op het hoogste niveau doelpunten kan scoren en assists kan leveren. We hopen dat hij zich zo snel mogelijk aanpast en een goede versterking wordt voor onze tweede helft van het seizoen.” De 25-jarige Slovaak speelde tot dusver 36 interlands waarin hij vijf keer scoorde. 

Mattia Caldara keert terug naar Atalanta

De Italiaanse centrale verdediger Mattia Caldara wordt door AC Milan voor achttien maanden uitgeleend aan Atalanta Bergamo, het team van Rode Duivel Timothy Castagne. In het contract is ook een aankoopoptie opgenomen.

Caldara (25) keert terug naar de club waar hij zijn opleiding genoot en ook enkele seizoenen in de eerste ploeg voetbalde. De tweevoudige Italiaanse international speelde dit seizoen onder meer door blessureleed geen minuut voor Milan.

Mattia Caldara.
AP Mattia Caldara.