Transfer Talk (31/08). Moeskroen pakt uit met ex-speler Tottenham - “Niemand heeft geld voor Neymar”

Wimmer.
Twitter Moeskroen Wimmer.

Arsenal verhuurt Elneny aan Besiktas

Middenvelder Mohamed Elneny komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor Besiktas. Dat maakte de Turkse club, die ook een aankoopoptie bedong, bekend. Besiktas huurt de Egyptenaar van Arsenal, waar hij geen vaste waarde was. Elneny heeft in Londen nog een overeenkomst tot medio 2022.

Arsenal kocht de 27-jarige defensieve middenvelder in januari 2016 weg bij het Zwitserse Basel. In Londen was Elneny echter nooit onomstreden. Toch kwam hij in 3,5 seizoen tot 89 officiële duels voor Arsenal, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. Hij won met de Gunners in 2017 de FA Cup en Engelse Supercup. Vorig seizoen werd de finale van de Europa League verloren.

Besiktas begon de Turkse Süper Lig de voorbije weken met 3/6. Vorig seizoen beëindigde de topclub uit Istanboel de competitie als derde, waardoor het rechtstreeks in de poulefase van de Europa League uitkomt.

Moeskroen huurt Wimmer

Moeskroen heeft een straffe versterking beet. De Henegouwers huren Kevin Wimmer voor één seizoen van Stoke City. De 26-jarige Oostenrijkse verdediger speelde tussen 2015 en 2017 voor Tottenham en vertrok nadien voor een slordige 19 miljoen euro naar Stoke, dat hem aan Hannover verhuurde. Wimmer is negenvoudig international. 

“Niemand heeft het geld voor Neymar”

Tik tak tik tak. Neymar heeft nog drie dagen om z’n transferwens in vervulling te zien gaan. Barcelona ging voor een slotoffensief, maar bood te weinig. Leonardo, sportief directeur van PSG, geeft nu een laatste stand van zaken. “Als er een goed bod komt, mag hij nog altijd vertrekken. Maar niemand heeft dat geld. De eerste keer dat we een bod kregen van Barcelona, was op 27 augustus. Maar dat voldeed niet aan onze eisen. De onderhandelingen lopen nog steeds, maar ze komen niet aan onze vraagprijs. Als wij het bod niet voldoende vinden, dan blijft hij. Neymar is een buitengewone speler, maar de relatie met de club is momenteel niet te best.” 

Neymar.
AFP Neymar.

Ultiem transferoffensief bij Antwerp

Het beloven nog drukke dagen te worden op de Bosuil. De komst van Mirallas is nog maar het begin van een ultiem transferoffensief. “De directie heeft mij verteld dat er voor het einde van de mercato nog vier à vijf spelers gaan bijkomen”, verklaarde coach Bölöni vóór de officialisering van Mirallas. “Alle goede spelers zijn welkom. Ik denk niet dat onze Europese uitschakeling op dat vlak gevolgen gaat hebben. De club loopt veel geld mis (minstens 3 miljoen euro, red.), maar ik had niet het gevoel dat men die centen absoluut nodig had om de markt op te gaan.”

Aan uitgaande zijde wordt kapitein Faris Haroun in verband gebracht met AA Gent, maar daar wil Bölöni zijn kop voor leggen. “Wat mij betreft is dat een ‘njet’. Faris is een uiterst belangrijke speler en een voorbeeldige kapitein en die wil ik aan boord houden.” (KDC)

Photo News

Verschueren: “Ga niet veel meer slapen”

Hartlijders moeten het leven van Michael Verschueren niet leven. Zeker dezer dagen niet. De Anderlecht-manager wil voor maandagavond nog minstens één inkomende transfer afronden. Een spits is de prioriteit, ook een verdediger is welkom. Mbaye Diagne (27) van Galatasaray is een optie voor paars-wit - hij staat hoog op de lijst, alleen lopen de onderhandelingen op clubniveau erg moeizaam -, maar het bestuur bewandelt meerdere pistes. En dat maakt het allemaal extra complex. “Wellicht ga ik niet veel meer slapen”, grapte Michael Verschueren in Monaco, waar hij als lid van de ECA de Europese lotingen bijwoonde. “Want ik wil dat het zo snel mogelijk weer goed draait.” (PJC)

Michael Verschueren.
Photo News Michael Verschueren.

AA Gent leent Ahmed Mostafa uit aan Abha AC

AA Gent leent Ahmed Mostafa (21) uit aan het Saoedi-Arabische Abha AC. De Buffalo’s haalden de Egyptenaar vorig jaar in huis, maar zich doorzetten lukte niet. De jonge flankspeler hoopt nu speelminuten te verzamelen in het Midden-Oosten. 

Ahmed Mostafa (links) wordt uitgeleend aan Abha.
BELGA Ahmed Mostafa (links) wordt uitgeleend aan Abha.

Giovanni Simeone ruilt Fiorentina voor Cagliari

Cagliari huurt de Argentijnse aanvaller Giovanni Simeone van Fiorentina, met verplichting tot aankoop. Dat heeft Cagliari aangekondigd op zijn website.

De 24-jarige zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone zal - op papier althans - tot 2024 voor Cagliari aantreden. De spits telt vijf caps bij de Argentijnse nationale ploeg. 

Nadat hij het Argentijnse River Plate had ingeruild voor Genoa, maakte Simeone indruk in zijn eerste seizoen in Europa met twaalf competitiedoelpunten. In 2017 vertrok hij naar Fiorentina. Daar was hij goed voor 22 goals en elf assists in 80 wedstrijden, maar het voorbije seizoen had Simeone het moeilijk bij la Viola.

Bij Cagliari wordt Simeone ploegmaat van voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan, die voor één seizoen gehuurd wordt van Inter Milaan.

Giovanni Simeone.
Photo News Giovanni Simeone.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Deploige

  Frans Peters.......Vanzeir was een topspeler en zou een topspeler voor Genk geweest zijn. Tot onze en zijn grote spijt heeft die zware kwetsuur , waar hij meer dan een jaar is moeten van herstellen, zijn carrière zwaar in vertwijfeling gebracht. Nog steeds hopen ze bij Genk dat het zal keren en geven ze hem elders kansen zonder hem te verkopen. Lijkt mij correct.

 • Frans Peeters

  Benson en Vanzeir verhuren zwaar verlies voor Genk om eigen voetballers geen kansen te geven maar geld moet rollen bij de makelaars en bestuur

 • Guy Bevers

  Wow , Defour en Benson ook naar Antwerp !!!

 • Bart Jacobs

  Wilfried De Wilde... me dunkt dat een prof-speler wel verantwoordelijk kan, mag en moet gesteld worden voor z’n eigen gedrag zeker? Dat in de schoenen van de kapitein schuiven lijkt me iets te simpel. Mbokani en Zé hebben ze 3 miljoen euro gekost... niet diegenen die er tot op ‘t einde hunne kop voorgelegd hebben!

 • dretie munkies

  Böloni mag Haroun gerust houden : die is AA Gent onwaardig ! Trouwens welke normale speler wil nog naar Antwerp gaan, tenzij voor heel veel geld, want sportief kan je er niks gaan doen !