Transfer Talk (28/07). Bale blaast transfer naar China af om familiale redenen - Liverpool kaapt jongste Premier League-debutant weg bij Fulham

REUTERS

Bale blaast transfer naar China (voorlopig) af

De transfer van Gareth Bale (30) naar de Chinese club Jiangsu Suning FC gaat (voorlopig) niet door. Bale kon in China een contract voor drie seizoenen ondertekenen, aan een weekloon van één miljoen euro. Riante cijfers, maar de Welshe aanvaller vroeg de Chinese club om bedenktijd. Het gezin van Bale zou er niet happig op zijn om naar China te verhuizen. De makelaar van Bale kreeg daarom de vraag om naar alternatieven in Europa uit te kijken. Jiangsu Suning geeft Bale tot woensdag de tijd voor een definitief antwoord.

Het is al enige tijd duidelijk dat de toekomst van Bale niet meer bij Real ligt. Coach Zinédine Zidane duwt de Welshman nadrukkelijk richting uitgang. “Ik heb niets tegen Bale, maar we moeten gewoon dingen veranderen. Het is voor iedereen het beste als er snel duidelijkheid komt”, zei Zidane. Een transfer naar China leek in de maak, maar komt er dus tot nader order niet.

AP

Jongste Premier League-debutant ooit naar Liverpool

Liverpool heeft zich versterkt met de 16-jarige Harvey Elliott. De piepjonge winger komt over van Fulham. Elliott maakte eind vorig seizoen als jongste debutant ooit zijn debuut in de Premier League. Met een leeftijd van 16 jaar en 30 dagen viel hij toen in tijdens de partij tegen Wolverhampton. De Engelse jeugdinternational deed zo beter dan een andere Fulham-speler. In 2007 was Matthew Briggs 16 jaar en 68 dagen toen hij zijn eerste speelminuten kreeg. Elliott zit al meteen in de selectie voor het oefenduel tegen Napoli van vanavond. Nadien trekt hij mee op oefenkamp naar Evian.

Harvey Elliott.
AFP Harvey Elliott.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jose ceraia

    Bale moet we ! Raar toch, want hij was net de man die Real steeds uit benarde posities voetbalde. Als zowel Bale als Marcelo weg moeten zal men er bij Real wel eens spijt kunnen van hebben.Dat Marcelo niet 100% is, is alleen te wijten aan het feit dat hij niet mee mocht met CR7 naar Italië.

  • Rony Lenaerts

    Nieuwe Beckham, heeft alvast de looks mee,de rest is afwachten