Transfer Talk (10/08). KV Mechelen huurt Vanlerberghe van Club - STVV haalt Argentijn van Inter

Jordi Vanlerberghe.
Photo News Jordi Vanlerberghe.

STVV haalt Argentijn van Inter

Derde transfer van STVV dit weekend. Na de Koreaan Lee (Verona) en de Japanner Ito (HSV) halen ze op Stayen nu centrumspits Facundo Colidio (19) van Inter Milaan naar Stayen. Hij wordt ook gehuurd, evenwel zonder aankoopoptie. Inter betaalde in 2017 9,5 miljoen aan Boca juniors voor Colidio. Bij de U19 maakte hij furore, maar het eerste elftal haalde hij voorlopig niet. Vandaar zijn uitleenbeurt aan STVV. (FKS)

KV Mechelen huurt Vanlerberghe van Club Brugge

Jordi Vanlerberghe (23) zal komend seizoen uitkomen voor KV Mechelen, de club waar het voor hem allemaal begon. Malinwa huurt middenvelder van Club Brugge, mét een aankoopoptie. Dat bevestigt Malinwa op Twitter Vanlerberghe begon zijn carrière Achter de Kazerne in 2012, nadat hij doorstroomde uit de Mechelse jeugd. In 2017 trok hij naar Club, maar daar kon hij zich nooit helemaal doorzetten. Vorig seizoen speelde hij op uitleenbasis bij KV Oostende.

“Ik ben heel opgelucht dat alles rond is”, zegt Vanlerberghe op de website van KV Mechelen. “Ik ben hier 14 jaar geweest, dus ik weet hoe het er hier aantoe gaat. En dus is het een heel leuk gevoel om hier terug te komen. Ik ben vorig seizoen een vijftal keer komen kijken naar de matchen. De kampioenenwedstrijd tegen Beerschot ben ik ook komen kijken. En ik had toen al tegen mezelf gezegd: ‘Als de kans bestaat om terug te komen, dan keer ik terug naar Malinwa’.” (ABD/TLB)

Vanlerberghe droeg vorig jaar het shirt van KV Oostende.
BELGA Vanlerberghe droeg vorig jaar het shirt van KV Oostende.

Ribéry naar PSV?

PSV heeft Franck Ribéry gepolst voor een transfer naar Eindhoven. Dat meldt het Algemeen Dagblad. PSV-trainer Mark van Bommel kent de Franse aanvaller persoonlijk uit hun gezamenlijke tijd bij Bayern München. Ribery (36) zoekt nog een club voor het nieuwe seizoen nadat zijn contract in München na vorig seizoen afliep en is gecharmeerd door de interesse, maar vooral het financiële aspect lijkt op dit moment een struikelblok.

Franck Ribéry.
REUTERS Franck Ribéry.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kamiel De Vleeschouwer

  Cercle, dat is de ploeg die 2 jaar geleden met veel gefoeffel, onsportief gedrag en hulp van de scheidsrechter de finale in 1B gewonnen heeft. 2e helft ballenjongens in de kleedkamer houden, enz. Hopelijk is er geen voorbehoud voor Cercle en spelen ze volgend jaar in 1B niet terug tegen Beerschot. Je kan misschien nog altijd de Romeinen aanwrijven dat ze 2000 jaar geleden hier binnen gevallen zijn. En niet onder voorbehoud.

 • Alfons Detemmerman

  Ploeg die sjoemelaars een speler lenen heeft er bij mij ook gelegen. Leve Cercle die spelen tenminste onder voorbehoud

 • Jean Pierre Van den Berghe

  Als hij nu nog niets gespaard heeft weet ik het ook niet meer.

 • Willy Verstraeten

  Welcome home Jordi VL.Het is nergens beter dan bij K.V. een echte warme familieclub met fantastische supporters.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00