Exclusief voor abonnees

Totale transferwaarde van spelers in topcompetities keldert met 28%. “En in België kan het nog erger worden”

De kans is heel groot dat Club Brugge straks een pak minder vangt dan verhoopt voor aanvaller Emmanuel Dennis.
BELGA De kans is heel groot dat Club Brugge straks een pak minder vangt dan verhoopt voor aanvaller Emmanuel Dennis.
De coronacrisis heeft een negatieve weerslag op de transferwaarde van de voetballers. Dat berekende ­researchbureau CIES voor de grote vijf ­competities. En in ­België? “Ploegen in geldnood zullen sneller én goedkoper moeten verkopen.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Verbeeck

  Leren ze ook te leven met een gewoon inkomen , niet afkomen dat hun uitgaven en leningen navenant hun loon is . Ze betalen al minder aan sociale zekerheid , schaf dat ook maar af . Een ander moet ook zien te overleven bij een tegenslag .

 • Marc Vandebroek

  Misschien wordt het terug sport !

 • Stan Lowette

  Zou met 80% moeten dalen.

 • JEAN-CLAUDE MASQUELIN

  Ik ben een grote voetbalfan. Toch moeten we toe geven dat sommige bedragen niet redelijk zijn qua transfer. Kleinere ploegen moeten het met veel minder doen, dus kan men dan ook niet veel afpakken.

 • marnix laureyns

  In het voetbal is tegenwoordig de verloning veel te hoog. Ook zouden de kosten van de politie moeten betaald worden door de clubs. Het wordt tijd dat alles terug binnen de gewone proporties komt.