Exclusief voor abonnees

The making of Lionel Messi, deel 3. De erfenis van Maradona: “Hij is geen echte Argentijn”

AFP
Vijftien jaar staat hij aan de top. Vijftien jaar genieten. Leesvoer in donkere dagen: onze driedelige reeks over Lionel Messi. Vandaag deel 3 uit het levensverhaal van ’s werelds beste voetballer: de erfenis van Diego Maradona.

Op het WK van Duitsland in 2006 stak Diego Maradona de armen in de lucht en schreeuwde hij samen met duizenden Argentijnen: “Olé, olé, olé, olé, Messsiiiii.” Maradona wil niet liever dan dat Lionel Messi zijn status in eigen land overtreft, maar het blijft wachten. God bidt voor halfgod.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Caria

  Maradona is beter hij liet een ploeg draaien en kon het ook in zijn eentje, barcalona heeft al genoeg verloren omdat messi zijn ploegmaats nodig heeft om te scoren.

 • Dirk Tuymans

  Leo is den beste ooit...wie dat niet ziet kent niks van voetbal. Maradona stond gewoon in een betere ploeg. En uiteraard was Maradona ook goed...

 • ELIAS GOUWY

  Maak ook zo'n reeks over Ronaldo ofzo

 • Marc vermeiren

  Diego Maradona is toch de beste van beiden. Ja moeilijk te vergelijken. De manier van voetballen is dermate veranderd. Maradona had toch meer dat intuïtieve , het overbluffen van zijn tegenstander, meer de onverwachte genialiteit in het moment. Hij zou nu ook onder de huidige voetbalomstandigheden met verve uitblinken . Natuurlijk is Messi ook geniaal maar de manier zoals bijvoorbeeld een paar topclubs kwast alle wereldspeler in hun rangen hebben, maakt dat toch wat makkelijker .