Telenet doet Pro League laatste oproep om proportionele terugbetaling televisierechten

Photo News
Telenet doet de Pro League een laatste oproep om een proportionele terugbetaling van het voorschot op de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat bevestigde het bedrijf aan Belga, nu duidelijk is dat de competitie definitief niet meer hervat. Als de oproep geen gevolg krijgt, dreigt Telenet met een rechtszaak.

Telenet vroeg de Pro League eind april al om een proportionele terugbetaling van de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat zijn dit seizoen Telenet, Proximus en VOO. Vanaf komend seizoen zijn de rechten in handen van Eleven Sports. De rechtenhouders betaalden dus eerder al voor wedstrijden die wegens de coronacrisis nooit zullen plaatsvinden.

Vandaag herhaalde Telenet zijn standpunt, waarbij het weer oproept tot een “constructieve discussie” tussen de betrokken partijen. “Het is nu immers duidelijk dat een derde van de matchen van het seizoen, waaronder de erg aantrekkelijke play-offs, niet gespeeld zullen worden”, klinkt het.

Proximus laat weten een “proportionele terugbetaling van de televisierechten te verwachten”. Het bedrijf wacht op een officieel antwoord van de Pro League. Ook VOO verklaart open te staan voor dialoog. 

Lees ook: 

Telenet zet onze clubs mes op de keel: “We deinzen er niet voor terug naar de rechtbank te stappen”
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Borreman

  Ik heb mijn abonnement stopgezet en je kan altijd weer heropstarten ...gelijk wanneer

 • Eduard Janssens

  Ik ga voor mijn play sport ook mijn geld terug vragen dan !!

 • Peter Kneepkens

  Kijken we toch gewoon online

 • Nicolas Van Hoecke

  Dat ze geld terugvragen is logisch, dat telenet abbonees met sportpakket dan ook moet terugbetalen is ook logisch. Die dat geen sportpakket hebben niet uiteraard.

 • patrick bockstael

  De mensen hieronder die een abonnement hebben bij Telenet voor Play Sports, weten blijkbaar niet dat je dit abonnement elke maand gratis kan stopzetten. Wij hebben dit niet gedaan, en voor álle Play Sports klanten hebben ze de helft van de sportkanalen omgezet naar hun Play abonnement. Dus ok, geen sport, maar wel hele dagen door gratis films, oude én de allernieuwste. Dus niet zoals iemand hieronder beweert 2de en 3de rangsfilms. Zoals zo vaak is zagen blijkbaar interessanter dan zelf iets doen