STVV neemt niet langer deel aan BeNe League

Sint-Truiden heeft besloten om zich terug te trekken uit de Women's BeNe League. Dat maakte de Limburgse club vandaag bekend. Daardoor zal de grensoverschrijdende vrouwenvoetbalcompetitie op vrijdag 30 augustus met 15 in plaats van 16 clubs van start gaan.

Antwerp FC ziet door de terugtrekking van STVV zijn debuut in de BeNe League uitgesteld. De nieuwkomer zou op de eerste speeldag immers tegen Sint-Truiden spelen, maar is dan vrij. Dit zal wekelijks het geval zijn voor de geplande tegenstander van STVV.

"STVV blijft nog wel actief met een ploeg in derde klasse en met een jeugdteam", stelt Sint-Truiden in een persbericht. "Op lange termijn hoopt STVV terug te keren op het hoogste niveau."

In vergelijking met vorig jaar worden de teams uit België en Nederland in de hervormde BeNeLeague niet langer onderverdeeld in een A- en B-League. Voor België treden Club Brugge, Lierse, OHL, Anderlecht, Standard en nieuwkomers AA Gent en Antwerp aan. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit ADO Den Haag, Ajax, Twente, Utrecht, Zwolle, PSV/FC Eindhoven, Heerenveen en Telstar.