Spaans bondscoach Vicente del Bosque in de bres voor in het nauw gedreven De Gea

Photo News
De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque steunt zijn doelman David De Gea, die volgens Spaanse media betrokken zou zijn bij een seksschandaal. De keeper van Manchester United ontkende gisteren reeds de aantijgingen.

"We zijn met David De Gea gaan samenzitten om zijn versie van de feiten te horen", vertelt Del Bosque in een interview met Television Espanola en radiozender Cadena Cope. "Ik zie geen reden om aan zijn uitleg te twijfelen en dus zullen we hem alle steun geven die nodig is."

Seksuele betrekkingen
Volgens Spaanse media zou de 25-jarige doelman van Manchester United betrokken zijn geweest bij een zedenzaak. Dit beweert een vrouw die als beschermde getuige werd gehoord in de pornozaak Torbe. In 2012 zou deze vrouw gedwongen zijn om samen met een andere vrouw deel te nemen aan een feestje georganiseerd door De Gea. Op die bewuste avond zouden twee voetballers, onder wie huidig Athletic Bilbao-speler Iker Muniain, seksuele betrekkingen gehad hebben met hen. De Gea zelf zou geen seks gehad hebben met de vrouwen. De vrouw legde in juni 2015 en mei 2016 verklaringen af bij de politie over het voorval, dat door de Spaanse media bekendgemaakt werd op de eerste dag van het EK.

Titelverdediger en schaduwfavoriet Spanje speelt maandag zijn eerste EK-duel tegen Tsjechië. In poule D wachten later nog Turkije (17 juni) en Kroatië (21 juni).

AFP
AFP
Photo News