Sheffield haalt doelman Verrips, maar KV Mechelen stapt naar de FIFA

Michael Verrips.
BELGA Michael Verrips.
Doelman Michael Verrips (22) heeft een vierjarig contract bij Sheffield United getekend. Dat kondigde de Premier League-club aan. KV Mechelen, de ploeg waar Verrips zijn contract eenzijdig verbrak, gaat evenwel niet akkoord met de transfer en stapt zelfs naar Wereldvoetbalbond FIFA.

Verrips is in onmin vertrokken bij KV Mechelen, waar hij zijn contract eenzijdig verbrak op basis van de veroordeling voor matchfixing. Maar Malinwa is niet van plan om het daarbij te laten. De kampioen van 1B stapt naar de FIFA omdat er volgens de club “geen akkoord werd gevonden met Michael Verrips noch met Sheffield United over een correcte transfer van de doelman”. “KV Mechelen neemt de nodige stappen tegen het eenzijdig verbreken van het contract door Verrips”, klinkt het nog op de clubwebsite.

“De afgelopen dagen wou KV Mechelen Michael Verrips de kans bieden om tot een akkoord te komen en een correcte transfer naar Sheffield United uit te werken. Na vele beloftes van de entourage van Michael Verrips heeft KV Mechelen pas woensdagavond, één dag voor het sluiten van de inkomende transfermarkt in de Premier League, een concreet bod van Sheffield United ontvangen. Ondanks contacten met Sheffield United trok de Engelse club deze middag het bod plots weer in om hem enkele uren later aan te kondigen als inkomende transfer van een vrije speler.”

Ook de Bosnische middenvelder Mo Besic (26) draagt dit seizoen trouwens het shirt van Sheffield United. De middenvelder komt op huurbasis over van Everton, zo raakte bekend. Besic werd vorig seizoen ook al uitgeleend door de Toffees, toen aan tweedeklasser Middlesbrough. Voor die club was hij in 39 duels goed voor twee goals en vijf assists. Besic heeft ook een verleden bij Hamburg en Ferencvaros. De Bosnische international (42 caps) is de tiende aanwinst van Sheffield na Luke Freeman, Phil Jagielka, Callum Robinson, Ravel Morrison, Lys Mousset, Ben Osborn, Dean Henderson, Oli McBurnie en dus Michael Verrips.

Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kamiel De Vleeschouwer

  Mensen wat kunnen jullie leuteren.Regels, consequentie,steun aan Verrips die 4 weken terug nog een enkel deontologisch probleem had. (zie vorige artikels) Verrips is gewoon een huichelaar en een verrader. En als er al schuldige waren, dan zijn het diegenen die geen deel meer uitmaken van KVM.Standaard (omkoperij Waterschei), Anderlecht (omkoperij scheidsrechter in Europese finale), momenteel zwart geld in de clubs. Wie is er gestraft??? Wees zelf consequent mensen.

 • Bruno Suykens

  Dat de pers nog zoveel woorden aan KVM vuilmaakt zegt zeer veel over de deontologie die bij de kranten heerst en uit welke ruif de broodschrijvers eten.

 • Petra Segers

  Ik stel voor dat Verrips een boete betaald voor het eenzijdig verbreken van zijn contract en dan ook officieel vertrekt. Mechelen kan dit geld dan aan het goede doel schenken. Zo gaat het voetbalgeld dan ook eens naar mensen die het nodig hebben.

 • Maria van de Beek

  "geen correcte transfer" klinkt wel zeer ridicuul uit de mond van een club, die een half jaar lang heel de voetbalwereld inclusief zijn eigen supporters zonder blikken of blozen heeft bedrogen.

 • Alfons Detemmerman

  Plots moeten de regels gevolgd worden.... OK maar dan ook de degradatie he.... Klein beetje consequentie aub

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00