Russische miljardair betaalt achterstallig salaris Capello

AFP
De Russische voetbalbond staat niet langer in het krijt bij Fabio Capello. De Russische miljardair Alisher Ousmanov heeft de federatie 400 miljoen roebel, omgerekend 5,3 miljoen euro, geleend om het achterstallige loon van de Italiaanse bondscoach te betalen.

In de Russische media verklaart Ousmanov zijn beweegredenen en haalt hij tegelijk fel uit naar de Russische voetbalbond, die Capello al zeven maanden niet had betaald. "De huidige situatie is een gevolg van de politiek van de bondstop en is totaal onaanvaardbaar. We zijn op een punt gekomen dat het absurd wordt. Dit is een bewijs van de incompetentie van de huidige bestuurders van de bond."

Ousmanov, die een geschat vermogen heeft van 16,2 miljard euro, is de voorzitter van de internationale schermfederatie en meerderheidsaandeelhouder van USM Holdings (een groep die investeert in metalen, mijnen, telecom, internet en media).

De 68-jarige Capello is sinds juli 2012 bondscoach van Rusland, waarmee hij op het WK in Brazilië verloor van de Rode Duivels en niet door de groepsfase raakte. Vorig jaar tekende 'Don Fabio' een contractverlenging die hem met 7 miljoen euro een absolute grootverdiener onder de coaches maakt. De Italiaan zette zijn krabbel onder een verbintenis tot en met het WK van 2018, dat in Rusland plaatsvindt.