Roemenië en Oekraïne maken er doelpuntenfestijn van, Turkije wint in extremis

AFP
Roemenië heeft een slechte beurt gemaakt met het oog op de openingswedstrijd van het EK tegen thuisland Frankrijk op 10 juni. Tegen Oekraïne, op het EK in groep C met Polen, Noord-Ierland en wereldkampioen Duitsland, verloor het in een doelpuntenrijke wedstrijd met 3-4. Turkije won met 1-0 van Montenegro.

De oefenwedstrijd tussen Roemenië en Oekraïne werd gespeeld in het Italiaanse Turijn en het was de Roemeen Gabriel Torje die zijn land na iets meer dan 20 minuten spelen op voorsprong bracht. Roemenië leek met een voorsprong te gaan rusten maar Roman Zozulya bracht Oekraïne op slag van rust langszij. In de tweede helft ging Oekraïne meteen furieus van start en na amper vijftien minuten spelen hadden Zinchenko, Konoplyanka en Yarmolenko elk hun doelpuntje meegepikt, 1-4 voor Oekraïne na een uur spelen. Roemenië kwam in het laatste kwartier nog terug tot 3-4 via doelpunten van Alibec en Stanciu maar deze kwamen te laat om de nederlaag te voorkomen.

Turkije heeft voor de eerste keer kunnen winnen in de voorbereiding voor het komende EK in Frankrijk. Na de 2-1 nederlaag op Wembley tegen Engeland van vorige week, kon het nu wel met 1-0 winnen van Montenegro. De wedstrijd leek lang op een 0-0 af te stevenen maar Mehmet Topal scoorde in de laatste minuut toch nog de winnende treffer. Turkije (in groep D met Tsjechië, Kroatië en titelverdediger Spanje) speelt op 12 juni haar eerste wedstrijd groepsduel tegen Kroatië.