Wilmots: "Veel concurrentie voor Januzaj bij Dortmund"

BELGA
Adnan Januzaj was één van de vijf afwezigen op de eerste training van de Rode Duivels in het kader van het tweeluik Bosnië/Cyprus voor de kwalificaties voor het EK in 2016. De 20-jarige speler kreeg de toestemming van bondscoach Marc Wilmots om zijn transfer naar Borussia Dortmund af te handelen. Januzaj wordt door de Borussen voor één seizoen gehuurd van Manchester United.

"Bij Manchester United is het moeilijk om een basisplaats te bemachtigen, dat is zeker. Maar er is nog maar weinig verschil tussen de Duitse competitie en de Premier League. Borussia Dortmund haalt op dit moment een heel hoog niveau", zei Wilmots, die Dortmund-trainer Thomas Tuchel goed kent. "We hebben mekaar niet gesproken over de transfer."

Bij de Borussen moet Januzaj de concurrentie aangaan met onder meer Reus, Aubameyang, Ramos, Kagawa en Mkhitaryan. "Het is altijd een goede zaak als iemand van ons speelt, maar op zijn positie is er veel concurrentie. We zullen zien hoe de situatie evolueert."

Ook op de transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City kwam de bondscoach heel kort terug. "Hij was rustig en normaal. Hij is al drie jaar dezelfde persoon en zal op een dag niet plots veranderen."

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA