Wilmots over Vanden Borre: "Gemakkelijkere spelers dan Anthony zijn er niet"

PHOTO_NEWS
Ook Marc Wilmots heeft zijn licht laten schijnen over de zaak-Vanden Borre. In de Franstalige krant La Dernière Heure had de bondscoach van de Rode Duivels het over een jammerlijk verlies.

"Dit is spijtig voor Anderlecht en voor hem. Ik heb Anthony verschillende keren onder mijn hoede gehad en nooit had ik een probleem met hem. Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken: gemakkelijkere spelers dan hij zijn er niet. Nooit te laat, nooit een probleem. Hij was altijd present en speelde goede matchen. Ik ben dus verrast. Het is jammer dat dit zo uitpakt. Ik verlies een speler en dat komt me niet goed uit."

Volgende week maandag ziet Wilmots zijn Duivels alvast weer. Net op de laatste dag van de zomermercato start de voorbereiding op de interland tegen Bosnië-Herzegovina. Vrijdag maakt Wilmots zijn selectie bekend. Een twijfelgeval is Steven Defour, die in juni niet geselecteerd was. "Net als Anderlecht speelt Defour momenteel erg middelmatig. Maar het seizoen is pas begonnen dus laat laat ons geen conclusies trekken. Ik stel toch vast dat hij nu telkens 90 minuten speelt, waar dat ervoor dikwijls maar 70 waren."

Wilmots stelt ook dat hij niet van plan is Divock Origi te laten vallen nu die op de bank zit bij Liverpool ("We moeten hem nu zelfs helpen") en dat er ook andere pistes bewandeld worden, waaronder Richie De Laet (Leicester) en Cavanda (Trabzonspor) terwijl ook Dedryck Boyata (Celtic) en Laurent Ciman (Montréal) in beeld blijven.

'Nooit te laat, nooit een probleem. Hij was altijd present en speelde goede matchen'

Marc Wilmots
PHOTO_NEWS