Wilmots na de 1-0: "We dachten er al te zijn. Dat is niet het geval"

Marc Wilmots troost zijn jongens na de nederlaag in Wales
BELGA Marc Wilmots troost zijn jongens na de nederlaag in Wales
Voor Wilmots leek het een trieste dag: aan zijn Schalke-flirt kwam geen fris einde, waarna België de boot inging in Cardiff. Toch toonde de bondscoach zich opvallend monter en keek hij uit naar de toekomst. "We hebben drie punten voorsprong op het nummer drie en nog twee thuismatchen. Als we daarin deze mentaliteit tonen, dan kwalificeren we ons."

"Dit was eigenlijk een kopie van de heenmatch tegen Wales", aldus Wilmots. "Weinig kansen, ook al probeerden we alles. Onze eerste twintig minuten vond ik wel perfect, met een goeie balcirculatie. Maar dan geven we hen een cadeau. Een kleine foutje van Radja Nainggolan. Een goeie les voor hem. Dat moet je daar niet doen. Maar goed, het zou te makkelijk zijn om hem nu met de vinger te wijzen."

Wilmots was opvallend kritisch voor zijn spitsen. "Na rust gingen we met Benteke en Lukaku spelen en meteen versierden we enkele kansen. Maar je ziet dat er nog werk aan de winkel is met deze jongens. In zo'n matchen moeten ze opduiken aan de eerste paal. Zelfs met twee verschillende tactische systemen bleken we het moeilijk te hebben tegen dit Wales. Dan zie je dat we er nog niet zijn. We dachten na Frankrijk al dat we er waren. Maar dat blijkt duidelijk niet het geval te zijn."

Wilmots haalde ook graag het afhaken van Fellaini aan. "We misten Marouane Fellaini. Een speler met zijn profiel. Gelukkig verliest Israël tegen Bosnië, zodat we drie punten voor blijven op hen. Dit is geen drama. Nu moeten we vooruit kijken. We hebben nog twee belangrijke thuismatchen tegen Bosnië en Israël en twee makkelijke uitwedstrijden bij Andorra en Cyprus. Of dit iets te maken had met de soap rond Schalke? Helemaal niet. Ik heb nooit de intentie gehad om te vertrekken. Ik heb het de spelers ook gezegd vandaag: 'het was een ex die me opbelde - maar ik heb mijn grote liefde niet bedrogen'.

PHOTO_NEWS