Wilmots: "Ik blijf zeker tot EK 2016"

"Ik ben zeker bondscoach tot het EK in 2016." Marc Wilmots was duidelijk op de persconferentie na de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Wales.

"Ik ging na de match bekendmaken dat ik niet naar Schalke zou gaan, maar nu mogen jullie opschrijven dat ik bondscoach blijf tot het EK 2016." Voor de wedstrijd tegen Wales raakte bekend dat Wilmots niet de nieuwe coach van Schalke 04 zou worden. "Ik vind het niet correct dat die informatie vier uur voor de match naar buiten komt, maar dat is voetbal zeker."

Wilmots maakte voor de stage in Knokke zelf bekend dat hij contact had gehad met Schalke, maar dat hij er tot Wales niets over kwijt wou. "Niet iedereen heeft zich aan die afspraak gehouden", geeft Wilmots een sneer naar zijn ex-club. "Ik heb met mijn zakenwaarnemer en met mijn vrouw gesproken en beslist om het niet te doen. Ik blijf dus bondscoach tot het EK."

Dan moeten de Rode Duivels zich wel eerst nog plaatsten voor het EK. Momenteel staan ze tweede met twee punten meer dan Cyprus en Israël en drie punten meer dan Bosnië. Wilmots heeft nog een contract bij de Belgische voetbalbond tot 2018.