Wilmots goudeerlijk na slappe hap: "Had er zeven of acht kunnen wisselen"

EPA
Wat was dat daar in Cyprus? De Rode Duivels wonnen met 0-1, het resultaat an sich zegt eigenlijk al genoeg. Bondscoach Marc Wilmots nam het in het verleden al vaak op voor zijn groep en weigerde ook vanavond om zijn spelers publiekelijk de mantel uit te vegen. Al was hij zeker niet blind voor de povere prestatie.

De meest kritische noot was misschien voor Eden Hazard: "Hij was de slechtste vanavond, maar hij scoort. Ik dacht er echt aan om hem te wisselen, maar in de laatste tien minuten heeft hij altijd nog een actie in huis. Net zoals dat ook op het WK het geval was. Ik verwacht uiteraard meer van hem, maar hij zal nog groeien naarmate het seizoen vordert."

PHOTO_NEWS

Te weinig ritme
Neen, een montere en tevreden bondscoach zagen we niet voor de microfoon verschijnen, eerder een opgeluchte. De drie punten waren dan ook het enige positieve: "Collectief was dit een van onze slechtste prestaties. Ik weet niet hoe het komt. Misschien omdat we nog vroeg in het seizoen zijn en we het tempo nog niet hoog genoeg kunnen leggen. Jongens zoals Marouane Fellaini hebben te weinig ritme in de benen. Ik had vandaag eigenlijk zeven of acht jongens kunnen vervangen, zo simpel is het. Voor de rest moeten we blij zijn met de zege. We hebben al een paar moeilijke matchen gehad, maar in het verleden gingen die dan wel vaak verloren."

BELGA

Inbreng Origi en Mertens
En niet veel later volgden er nog twee mogelijke verklaringen voor de bleke partij: "We moeten twee matchen spelen in 72 uur, dat is niet evident. Al zeker niet in deze hitte. Bovendien wil iedereen winnen tegen ons, dat geldt ook voor Cyprus. In de eerste helft hadden we twee grote kansen: als je er eentje afmaakt, wordt het makkelijker. Nu goed, uiteindelijk heeft Wales ook vijf keer met 1-0 gewonnen (sic). De inbreng van Origi en Mertens in de tweede helft was belangrijk, ik wou namelijk snelle combinaties zien. Met resultaat trouwens want in het laatste halfuur waren we vaak gevaarlijk."

De twee beste Duivels volgens Wilmots, dat waren De Bruyne en Courtois. We geven het maar mee voor de volledigheid.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS