Wilmots: "Gelijkspelen tegen Wales is geen drama"

PHOTO_NEWS
De Rode Duivels reizen morgen met het nodige vertrouwen af naar Cardiff, waar ze twee dagen later Wales in de ogen kijken in hun zesde EK-kwalificatieduel voor EURO 2016. De Belgen pakten zondag in een oefenpot in Parijs de scalp van Frankrijk (3-4) en boekten eindelijk die deugddoende zege tegen een topland.

"Tegen Frankrijk hebben we een heel goede wedstrijd gespeeld", oordeelde bondscoach Marc Wilmots na de dinsdagtraining van de Duivels op het veld van Anderlecht. "Het was dan misschien wel máár een vriendschappelijke wedstrijd, maar voor mijn spelers was het 'un match d'honneur'. Mijn ploeg speelde collectief heel sterk, en heeft daar ook veel lof voor gekregen. Dat geeft vertrouwen, de partij van zondag in Parijs was de ideale manier om het duel tegen Wales voor te bereiden", oordeelde de bondscoach. "Het is nu aan de spelers om zo verder te doen."

België en Wales stonden in november van vorig jaar ook al tegenover mekaar in de EK-voorronde. Eden Hazard en co. raakten toen in het Koning Boudewijnstadion niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen de Welshmen, die met hun 22e plaats op de FIFA-ranking twintig plaatsen lager gerangschikt staan dan de Duivels. "We kennen allemaal de kwaliteiten van Wales", blikte Wilmots vooruit. "Ze zullen vrijdag als een blok spelen, ons geen meter ruimte willen geven en - met de razendsnelle Gareth Bale en Aaron Ramsey - op de counter speculeren. Het is aan ons om het nodige geduld op te brengen, al willen we wel zoals steeds dominant spelen. We hebben veel respect voor Wales en onze voorbereiding op die wedstrijd (met een heuse stage) heeft dat ook bewezen. Wales heeft een goede ploeg en boekte de voorbije jaren veel vooruitgang", aldus Wilmots.

Beide landen staan na vijf kwalificatieduels op een gedeelde leidersplaats in groep B, de winnaar van de confrontatie van vrijdag mag zijn koffers voor het EK van volgend jaar in Frankrijk dan ook zo goed als pakken. "Toch moeten we vrijdag niet absoluut winnen in Wales. Een gelijkspel is ook geen drama, het zijn de eerste twee plaatsen in de groep die het belangrijkst zijn. Toch gaan we wel vol om te winnen, ik ken mijn spelers goed genoeg en weet dat ze altijd willen winnen", klonk het bij de bondscoach.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA