Wilmots: "Bale collectief opvangen"

PHOTO_NEWS
"Frankrijk is vergeten, vrijdag gaat het om de knikkers". Zo blikte bondscoach Marc Wilmots vooruit op de EK-kwalificatiepartij van de Rode Duivels in Cardiff tegen Wales. De Belgen deden het in hun oefenpot van zondag uitstekend tegen Les Bleus, maar die partij is niet meer van tel. "Wales is veel belangrijker, de punten en de kwalificatie tellen."

Wales en België puurden uit hun vorige vijf duels in de EK-voorronde allebei elf punten en staan broederlijk naast mekaar aan de leiding in groep B. De Welshmen wonnen van Andorra (1-2), Cyprus (2-1) en Israël (0-3) en speelden gelijk tegen de Belgen (0-0) en Bosnië-Herzegovina (0-0). "Straks bekijken we nog twee dvd's over de tegenstander van vrijdag", meldde bondscoach Marc Wilmots. "Iedereen weet al langer dat ze bliksemsnel zijn op de tegenaanval. In Brussel hebben ze heel defensief en compact gespeeld, maar het valt af te wachten of ze dat ook op eigen veld zullen doen. Het is altijd moeilijker om het verschil te maken tegen een gesloten ploeg", klonk het bij de bondscoach.

Bij Wales loopt met ene Gareth Bale een absolute topper rond. "Hem gaan we, zoals tijdens de voorbije onderlinge confrontaties, collectief opvangen", klonk het. "Als zij in balbezit zijn, is het aan ons om het centrum te sluiten. Centraal achterin hebben we met Jason Denayer (die wat hinder ondervindt, red.) iemand die heel snel is en Nicolas Lombaerts naast hem is ook niet van de traagsten."

Wilmots herhaalde overigens dat een zege voor hem niet per se hoeft in Cardiff. "Na het duel tegen Wales hebben we nog verplaatsingen naar de op papier minst sterke tegenstanders in de groep (Cyprus en Andorra) en twee thuiswedstrijden (tegen Bosnië en Israël). Als je je in deze groep niet kan kwalificeren, verdien je het ook gewoon niet om naar het EK te gaan."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS